RSS

Virsiku-mandlipirukas

10 Nov

Tegin piruka Toidutare.ee Ploomi-mandlipiruka retsepti järgi kuid asendasin sel korral ploomid virsikutega.

  • 125 g võid
  • 0,5 dl suhkrut
  • 3 dl jahu
  • 2 dl hapukoort
  • 1 muna
  • 0,5 dl suhkurt
  • 0,5 tl vaniliinsuhkrut
  • 250g virsikuid
  • 1 dl mandlilaaste

Segan või, suhkur ja jahu. Vajadusel võib lisada ka veidi vett.

Panen taigna tavaliselt ka umbes 10min külmkappi seisma. Seejärel rullin taigna toidukile vahel ümmarguseks ja tõstan  pirukavormi. Eelküpsetan põhja umbes 10 min.

Täidise jaoks segan hapukoore, muna, suhkru ja vaniliinsuhkru. Laon põhjale viilutatud või tükeldatud virsikud ja valan peale täidise. Kõige peale raputan mandlilaaste.

Kook küpseb 200°C juures umbes 30 minutit kuni on pealt mõnusalt kuldpruun.

 
Lisa kommentaar

Posted by &emdash; 10. Nov 2009 in Küpsetised, Magusad pirukad

 

Sildid:

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: