RSS

Tarte Tatin ehk tagurpidi õunakook

22 Nov
  • 100 g suhkrut
  • 50 g demerara suhkrut
  • 2 spl vett
  • 30 g võid
  • ca 800 g hapusi õunu

Katte (põhja) jaoks:

  • 3 dl nisujahu
  • 100 g võid
  • tsipa soola
  • 0,5 dl suhkrut
  • 1 muna

Antud koogi valmistamiseks on tarvis koogivormi, mida saab nii pliidil kuumutada kui ahjus kasutada. Oluline on, et vorm ei tohi olla lahtikäiv.

Taigna jaoks segada omavahel toasoe või, jahu, suhkur, sool ja muna. Valmis tainas panna toidukilesse mässituna umbes pooleks tunniks külmkappi.

Edasi tuleb koorida ja viilutada õunad. Tükid võib jätta suuremad või väiksemad vastavalt soovile. Kuna sel korral kasutasin väiksemaid õunu tulid sellised mõnusad väiksed sektorid, mis valmides veidi püreesed tulid. Seejärel panna koogivorm pliidile koos vee ja suhkruga. Esialgu lasta sel madala kuumusel vedelduda, seejärel võib kuumust juba tõsta. Kui suhkur on muutunud kuldseks saab lisada või ja õunatükid. Nii lasta õuntel umbes 5-10 minutit karamellis podiseda.

Nüüd rullida taigen ümmarguseks ja panna õuntele. Ülejäävad taigna ääred vajutada allapoole, siis ei tule karamelline mahl välja. Kooki küpsetada umbes 200°C ahjus 30 minutit. Seejärel kummutada kook kohe vormist taldrikule ja panna taldrikule asetatud kook veel umbes 5-10 minutiks ahju, et õunad saaks veelgi karamellisemaks🙂

Kooki soovitan serveerida soojalt ja eriti maiad võivad juurde lisada ka jäätise palli.

 
Lisa kommentaar

Posted by &emdash; 22. Nov 2009 in Küpsetised, Koogid

 

Sildid:

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: