RSS

Sushiriis

09 Feb
  • 2,5 dl riisi (Veski-Mati pudruriis)
  • 3 dl vett
  • 50 ml riisiäädikat
  • 2 tl soola
  • 25 ml suhkrut

Pese riis hoolikalt ja veidi krudistades 4-5 korda. Seejärel vala riisile jälle külm vesi ja lase vähemalt 30 min seista.

Kurna riis ning vala paksupõhjalisse potti, lisa ka 3 dl vett. Lase riis keskmisel kuumusel keema. Siis keera kuumus kõige madalamale astmele ja lase veel 20 min podiseda (ära tõsta poti kaant!). Kui seejärel on kõik vesi aurustunud võid poti tulelt võtta ja jätta 15 minutiks kaane alla jahtuma. Samal ajal saad valmistada äädika. Selleks pane potti äädikas, suhkur ja sool ning kuumuta seni kuni viimased kaks lahustuvad.

Sega riis ja äädikas keraamilises- või plastikkausis (metall hakkab äädikaga reageerima). Samal ajal võib veel lehviku või paberiga tuulutada, mis aitab vähendada äädika aroome  ja riisi jahutada.

Riisi saab ilusti eelnevalt valmis teha, siis hiljem vaja vaid sushisid rullida. Antud kogusest tundub jätkuvalt ühele inimesele kuid eks igaüks ise vaatab palju riisi soovib.

 
Lisa kommentaar

Posted by &emdash; 9. Feb 2010 in Pastaroad, Sushi

 

Sildid:

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: