RSS

Sushi – maki, uramaki ja nigri

11 veebr.
  • sushiriis
  • norilehed
  • ingver
  • sojakaste
  • soovi korral wasabi

Täidisena võib kasutada kõike mida soovid. Meil oli sel korral kurk, makra ja soolalõhe. Tegime tavalisi makisid, california makisid ja nigrisid.

Tavalise maki tegemiseks aseta norileht bambusmatile läikivam pool all ja pane sellele sushiriis umbes 0,5-1 cm paksuselt. Endast kaugemal olev serv tuleks jätta vabaks. Enda poolsesse serva asetada ribana täidis. Nüüd jääb üle vaid sushi bambusmati abil tihedalt rulliks kokku keerata. Viimane ilma täidiseta serv tee sõrmega märjaks, et rull paremini kinni kleepuks.  Lõika sushi märja noa abil viiludeks ja paku sojakastme, ingveri ja wasabiga.

Uramaki tegemisel keera pärast norilehe riisiga katmist leht tagurpidi. Nii, et riis jääb alla poole. Täidis läheb nüüd otse lehele. Kui rull kokku keeratud võib peale raputada seesami seemneid.

Nigri puhul vormisin kätega ovaalse riisipalli, millele asetasin lõhe lõigu.

Esimese korra õpetund – sushit tuleks rulli väga tihedalt keerata. Sel korral jäid mõned rullid veidi lõdvaks, kuid kõhtu kadusid nagu lupsti 🙂

Advertisements
 
Lisa kommentaar

Posted by &emdash; 11. veebr. 2010 in Pastaroad, Sushi

 

Sildid:

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: