RSS

Sushi – maki, uramaki ja nigri

11 Feb
  • sushiriis
  • norilehed
  • ingver
  • sojakaste
  • soovi korral wasabi

Täidisena võib kasutada kõike mida soovid. Meil oli sel korral kurk, makra ja soolalõhe. Tegime tavalisi makisid, california makisid ja nigrisid.

Tavalise maki tegemiseks aseta norileht bambusmatile läikivam pool all ja pane sellele sushiriis umbes 0,5-1 cm paksuselt. Endast kaugemal olev serv tuleks jätta vabaks. Enda poolsesse serva asetada ribana täidis. Nüüd jääb üle vaid sushi bambusmati abil tihedalt rulliks kokku keerata. Viimane ilma täidiseta serv tee sõrmega märjaks, et rull paremini kinni kleepuks.  Lõika sushi märja noa abil viiludeks ja paku sojakastme, ingveri ja wasabiga.

Uramaki tegemisel keera pärast norilehe riisiga katmist leht tagurpidi. Nii, et riis jääb alla poole. Täidis läheb nüüd otse lehele. Kui rull kokku keeratud võib peale raputada seesami seemneid.

Nigri puhul vormisin kätega ovaalse riisipalli, millele asetasin lõhe lõigu.

Esimese korra õpetund – sushit tuleks rulli väga tihedalt keerata. Sel korral jäid mõned rullid veidi lõdvaks, kuid kõhtu kadusid nagu lupsti🙂

 
Lisa kommentaar

Posted by &emdash; 11. Feb 2010 in Pastaroad, Sushi

 

Sildid:

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: