RSS

Šokolaadi fondant

13 märts
  • 100g võid
  • 100g tumedat šokolaadi
  • 2 muna
  • 5 spl sukrut
  • 5 spl jahu
  • 1 spl hapukoort

Kõigepealt sulatada vesivannis šokolaad ja või. Munad vahustada suhkruga heledaks vahuks. Ettevaatlikult ja pidevalt vispliga segades lisada muna-suhkru vahule sulatatud šokolaadi ja või segu. Vähehaaval segada taignasse sõelutud jahu. Viimasena lisada hapukoor.

Vormide asemel kasutasin muffini panni ja antud retsepti järgi sain 5 koogikest. Määrida muffini pann võiga ning raputada üle suhkruga. Igasse vormi valada ühepalju tainast. Enne ahju minemist asetasin need veel umbes 30 min külmkappi tahanema.

Seejärel küpsetada 175-180°C ahjus 10 minutit. Küpsetamise aeg sõltub muidugi ahjust ja vormide suurusest. Oluline on, et koogikesed jääksid seest vedelaks. Enne söömist soovitan 10 minutit kookidel jahtuda lasta. Serveerida jäätise ja marjadega. Mmm, meile väga maitses!

Advertisements
 
Lisa kommentaar

Posted by &emdash; 13. märts 2010 in Küpsetised, Koogid

 

Sildid:

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: