RSS

Šokolaadi fondant

13 Mar
  • 100g võid
  • 100g tumedat šokolaadi
  • 2 muna
  • 5 spl sukrut
  • 5 spl jahu
  • 1 spl hapukoort

Kõigepealt sulatada vesivannis šokolaad ja või. Munad vahustada suhkruga heledaks vahuks. Ettevaatlikult ja pidevalt vispliga segades lisada muna-suhkru vahule sulatatud šokolaadi ja või segu. Vähehaaval segada taignasse sõelutud jahu. Viimasena lisada hapukoor.

Vormide asemel kasutasin muffini panni ja antud retsepti järgi sain 5 koogikest. Määrida muffini pann võiga ning raputada üle suhkruga. Igasse vormi valada ühepalju tainast. Enne ahju minemist asetasin need veel umbes 30 min külmkappi tahanema.

Seejärel küpsetada 175-180°C ahjus 10 minutit. Küpsetamise aeg sõltub muidugi ahjust ja vormide suurusest. Oluline on, et koogikesed jääksid seest vedelaks. Enne söömist soovitan 10 minutit kookidel jahtuda lasta. Serveerida jäätise ja marjadega. Mmm, meile väga maitses!

 
Lisa kommentaar

Posted by &emdash; 13. Mar 2010 in Küpsetised, Koogid

 

Sildid:

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: