RSS

Kana-riisivorm

19 Mar
Retsept on pärit Nipiraamatust nr.3 (Mai 2008)
  • 200 g riisi
  • 2 kanakintsu
  • 250 g šampinjone
  • 200 ml (Hellmansi) majoneesi
  • 150 g juustu
  • võid
  • 1 kanapuljongikuubik
  • soola, pipart

Esiteks lase potis vesi keema, kuhu lisad poljongikuubiku, soola, pipra ja kanakoivad. Keeda kuni koibavad muutuvad küpseks/pehmeks. Puljong jäta alles, sest seda läheb hiljem vaja. Samal ajal keeda teises poti riis. Eemalda koibadelt nahk ja lõika need suupärasteks tükkideks. Šampinjonid viilutada ja praadida võis kuldpruuniks.

Kui kõik koostisosad eeltöödeldud, saab asuda nende vormi ladumise juurde. Esmalt pane umbes 1 cm paksuselt riisi, selle peale kanalihatükid ja seened. Jätka kuni vorm saab täis või jätkub aineid. Nüüd vala vorm üle umbes 2 kulbitäie puljongiga. Kõige peale pane majonees ja veel veidi puljongit.

Küpsetada 200°C ahjus viis minutit. Seejärel raputa peale ka riivitud juust ja küpseta seni pealmine kiht on ilusalt kuldpruun. Maitseb hästi nii kohe nautides kui ka järgmisel päeval ülessoojendatult.

 
Lisa kommentaar

Posted by &emdash; 19. Mar 2010 in Kanaliha, Liharoad, Pastaroad, Riisiroad

 

Sildid:

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: