RSS

Kana-riisivorm

19 märts
Retsept on pärit Nipiraamatust nr.3 (Mai 2008)
  • 200 g riisi
  • 2 kanakintsu
  • 250 g šampinjone
  • 200 ml (Hellmansi) majoneesi
  • 150 g juustu
  • võid
  • 1 kanapuljongikuubik
  • soola, pipart

Esiteks lase potis vesi keema, kuhu lisad poljongikuubiku, soola, pipra ja kanakoivad. Keeda kuni koibavad muutuvad küpseks/pehmeks. Puljong jäta alles, sest seda läheb hiljem vaja. Samal ajal keeda teises poti riis. Eemalda koibadelt nahk ja lõika need suupärasteks tükkideks. Šampinjonid viilutada ja praadida võis kuldpruuniks.

Kui kõik koostisosad eeltöödeldud, saab asuda nende vormi ladumise juurde. Esmalt pane umbes 1 cm paksuselt riisi, selle peale kanalihatükid ja seened. Jätka kuni vorm saab täis või jätkub aineid. Nüüd vala vorm üle umbes 2 kulbitäie puljongiga. Kõige peale pane majonees ja veel veidi puljongit.

Küpsetada 200°C ahjus viis minutit. Seejärel raputa peale ka riivitud juust ja küpseta seni pealmine kiht on ilusalt kuldpruun. Maitseb hästi nii kohe nautides kui ka järgmisel päeval ülessoojendatult.

Advertisements
 
Lisa kommentaar

Posted by &emdash; 19. märts 2010 in Kanaliha, Liharoad, Pastaroad, Riisiroad

 

Sildid:

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja / Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja / Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja / Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja / Muuda )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: