RSS

Sibula-peekoni quiche

22 Mar
Aluseks võtsin Quiche à l’oignon’i retsepti raamatust “Tartes et quiches”

Taignas

  • 200 g nisujahu
  • 100 g võid
  • 1 tl soola
  • veidi külma vett

Täidis

  • 100 g peekonit
  • 4-5 sibulat
  • 1 sl nisujahu
  • 4 muna
  • 3,5 dl 10% rõõska koort
  • 1 dl riivitud juustu
  • Soola, suhkrut, pipart

Taigna jaoks segada jahu ja sool ning või omavahel ühtlaselt. Viimasena lisada umbes 1 sl külma vett. Seejärel rullida taignas vastavalt vormile või suruda see kätega vormi põhjale ja äärtele. Taigen panna külmkappi umbes 20 minutiks.

Peekon lõigata ribadeks või kuubikuteks ja pruunistada pannil. Tõsta seejärel peekon kõrvale ja kuumutada peekonirasvas viilutatud sibulad. Maitsestada soola ja vähese suhkruga. Kui sibulad on läbipaistvad, lisada pannile uuesti ka peekonitükid ja 1 sl jahu. Segada ja lasta jahtuda.

Vahustada kergelt munad koorega ning maitsestada soola ja pipraga. Jääb üle veel asetada sibula-peekonisegu taignale ning valada see üle muna-kooreseguga. Kõige peale raputada veidi juustu. Pirukat küpsetada 200°C ahjus umbes 40 minutit.

 
Lisa kommentaar

Posted by &emdash; 22. Mar 2010 in Küpsetised, Soolased pirukad

 

Sildid:

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: