RSS

Kuskuss kalkunilihaga

29 Mar

Teen endale tavaliselt tööle igaks päevaks söögi kaasa. Esiteks kuna nii on odavam kuid samas saan katsetada toite, mida elukaaslane eriti ei eelista. Inspiratsiooni sain eelmisel nädalal tehtud Toidutare retseptist Kuskus hakkliha ja köögiviljadega. Tänane retsept on omalooming ja seetõttu on ainete kogused tunde järgi kirja pandud. Eks igaüks saab midagi välja jätta või lisada.

Antud kogusest peaks piisama 2-3le inimesele. Minu puhul on umbes kolme päeva lõuna olemas.

  • 2,5 dl kuskussi
  • 2,5 dl kuuma vett
  • 0,5 puljongikuubikut
  • 1 sl võid
  • 200 g kalkuniliha (võib olla maitsestatud)
  • 1 kollane paprika
  • 100 g päikese- kuivatatud tomateid
  • 0,5 purki kikerherneid
  • 100 g feta juustu
  • 2-3 sl pesto rossot
  • 2 peotäit värket basiilikut

Kuskussi jaoks valada potti keev vesi, milles lahustada puljongikuubik, lisada kuskuss ja lasta umbes 5 minutit seista. Seejärel segada hulka või, sest siis jääb kuskuss teralisem.

Samal ajal praadida pannil kaluniliha tükid. Lisada viilutatud paprika ja päikesekuivatatud tomatid. Järgmisena kallata juurde kikerherned, kuskuss, feta ja pesto. Segada kõik korralikult läbi. Viimasena lisada hakitud basiilik.

Maitseb hästi nii kuumalt kui külmalt.

 
Lisa kommentaar

Posted by &emdash; 29. Mar 2010 in Kalkuniliha, Kuskuss, Liharoad

 

Sildid:

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: