RSS

Šokolaadi-kohupiimakook

13 apr.

Tõnise nõudmisel sai jälle üks šokolaadikook tehtud. Seegi pärineb Toidutarest – Ekstra huvitava šokolaadiga kohupiimakook.

  • 200 g kohupiima
  • 200 g kohupiimapastat
  • 180 g Revali trühvliküpsiseid
  • 150 g tumedat šokolaadi
  • 100 g Kalevi Ekstra komme
  • 50 g võid
  • 3 muna
  • 1,5 dl hapukoort
  • 1 dl sukhrut

Või sulatada. Küsised purustada köögikompainis või kilekotis taignarulliga peeneks puruks ja segada sulatatud võiga ühtlaseks massiks. Antud seguga suruda lahtikäiva koogivormi põhja ja asetada kate tegemise ajaks külmikusse.

Katte jaoks vahustada munad suhkruga, lisada hapukoor, kohupiim ja kohupiimapasta. Samal ajal sulatada vesivannil šokolaad. Muna-kohupiimasegule lisada neljaks lõigatud Ekstra kommid ning veidi jahtunud šokolaad. Segu valada vormi küpsisepurust põhjale ja küpsetada 175°C ahjus 50-60 minutit.

Tõnis kiitis ja sõi esimese tüki nii kiirelt, et ma ei jõudnud isegi ampsu küsida. Ise proovin kooki homme lõuna ajal.

Advertisements
 
Lisa kommentaar

Posted by &emdash; 13. apr. 2010 in Küpsetised, Koogid

 

Sildid:

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja / Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja / Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja / Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja / Muuda )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: