RSS

Šokolaadi-kohupiimakook

13 Apr

Tõnise nõudmisel sai jälle üks šokolaadikook tehtud. Seegi pärineb Toidutarest – Ekstra huvitava šokolaadiga kohupiimakook.

  • 200 g kohupiima
  • 200 g kohupiimapastat
  • 180 g Revali trühvliküpsiseid
  • 150 g tumedat šokolaadi
  • 100 g Kalevi Ekstra komme
  • 50 g võid
  • 3 muna
  • 1,5 dl hapukoort
  • 1 dl sukhrut

Või sulatada. Küsised purustada köögikompainis või kilekotis taignarulliga peeneks puruks ja segada sulatatud võiga ühtlaseks massiks. Antud seguga suruda lahtikäiva koogivormi põhja ja asetada kate tegemise ajaks külmikusse.

Katte jaoks vahustada munad suhkruga, lisada hapukoor, kohupiim ja kohupiimapasta. Samal ajal sulatada vesivannil šokolaad. Muna-kohupiimasegule lisada neljaks lõigatud Ekstra kommid ning veidi jahtunud šokolaad. Segu valada vormi küpsisepurust põhjale ja küpsetada 175°C ahjus 50-60 minutit.

Tõnis kiitis ja sõi esimese tüki nii kiirelt, et ma ei jõudnud isegi ampsu küsida. Ise proovin kooki homme lõuna ajal.

 
Lisa kommentaar

Posted by &emdash; 13. Apr 2010 in Küpsetised, Koogid

 

Sildid:

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: