RSS

Tomati-pestopirukas peekoniga

10 mai
Tänase toidu retsept pärineb Toidutegu lehelt. Sealsele tomati-pestopirukale lisasin mehisema ampsu pakkumiseks ka peekoni.

Põhi:

  • 150 g võid
  • 150 g jahu
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • 100g riivjuustu

Täidis:

  • 250g hapukoort
  • 250 g kirsstomateid
  • 100 g peekonit
  • 3 muna
  • 3 sl pestot
  • soola, pipart
  • värket basiilikut

Taigna jaoks segada küpsetuspulber jahuga ning lisada riivjuust ja või kuni moodustub ühtlane taignas. Suruda taignas pirukavormi põhjale ja äärtele ja panna umbes 30min külmkappi. Seejärel eelküpsetada 200°C ahjus 10-15 minutit. Olin taigna suhtes üsna skeptiline kuna jäi pärast 10 minutit küpsetamist kuidagi liiga toores ja küpsetasin veel 5 minutit kuni julgesin ka täidise peale valada.

Täidise jaoks sega omavahel lahti klopitud munad, hapukoor, pesto ja peotäis hakitud basiilikut. Maitsestada soola ja pipraga ja valada eelküpsetatud taignale. Seejärel laduda peale poolikud kirsstomatid ja raputada üle küpsetatud peekoni kuubikutega. Pirukat küpsetada 200°C ahjus 30 minutit. Serverida basiilikuga.

Ettevaatust tomatid on väga kuumad!

Advertisements
 
Lisa kommentaar

Posted by &emdash; 10. mai 2010 in Küpsetised, Soolased pirukad

 

Sildid:

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja / Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja / Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja / Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja / Muuda )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: