RSS

Tomati-pestopirukas peekoniga

10 May
Tänase toidu retsept pärineb Toidutegu lehelt. Sealsele tomati-pestopirukale lisasin mehisema ampsu pakkumiseks ka peekoni.

Põhi:

  • 150 g võid
  • 150 g jahu
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • 100g riivjuustu

Täidis:

  • 250g hapukoort
  • 250 g kirsstomateid
  • 100 g peekonit
  • 3 muna
  • 3 sl pestot
  • soola, pipart
  • värket basiilikut

Taigna jaoks segada küpsetuspulber jahuga ning lisada riivjuust ja või kuni moodustub ühtlane taignas. Suruda taignas pirukavormi põhjale ja äärtele ja panna umbes 30min külmkappi. Seejärel eelküpsetada 200°C ahjus 10-15 minutit. Olin taigna suhtes üsna skeptiline kuna jäi pärast 10 minutit küpsetamist kuidagi liiga toores ja küpsetasin veel 5 minutit kuni julgesin ka täidise peale valada.

Täidise jaoks sega omavahel lahti klopitud munad, hapukoor, pesto ja peotäis hakitud basiilikut. Maitsestada soola ja pipraga ja valada eelküpsetatud taignale. Seejärel laduda peale poolikud kirsstomatid ja raputada üle küpsetatud peekoni kuubikutega. Pirukat küpsetada 200°C ahjus 30 minutit. Serverida basiilikuga.

Ettevaatust tomatid on väga kuumad!

 
Lisa kommentaar

Posted by &emdash; 10. May 2010 in Küpsetised, Soolased pirukad

 

Sildid:

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: