RSS

Kartuli-peekonipirukas sinihallitusjuustuga

10 juuni

Sel nädalal tegin endale tööle lõunaks kaasa Toidutarest leitud kartuli-peekonipirukat sinihallitusjuustuga. Tuli päris mõnus pirukas kuid järgmisel korral proovin keedetud kartuliga. Praeguse retsepti järgi jäi kartul kuidagi harjumatu. Võib-olla praadisin seda liiga vähe.

Tainas

  • 125g võid
  • 3 dl jahu
  • 2 sl seesamiseemneid
  • 2 sl külma vett

Täidis

  • 300 g kartulit
  • 120 g peekonit
  • 100g sinihallitusjuustu
  • 2,5 dl riivjuustu
  • 2 muna
  • 2 dl rõõska koort (10%)
  • kuivatatud basiilikut

Taigna jaoks haki külm või jahuga ning lisa seesamiseemned ja vesi ning sega kuni tainas on paraja kontsistendiga. Mulle meeldib tainast paljaste kätega segada, siis tunneb hästi kui see paras on. Seejärel vajuta tainas pirukavormi ja aseta täidise tegemise ajaks külmkappi.

Lõika peekon viiludeks või kuubikuteks ja koori ning riivi kartulid. Pruunista peekon ja lisa kartul. Prae segu 5-10 minutit ja tõsta seejärel põhjale. Järgmisena vahusta kergelt munad ja koor ning lisa riivjuust ja murendatud sinihallitusjuust. Vala vormi kartuli-peekoni segule ning puista üle basiilikuga.

Küpseta pirukat 225°C ahjus 20-25 minutit.

Advertisements
 
Lisa kommentaar

Posted by &emdash; 10. juuni 2010 in Soolased pirukad

 

Sildid:

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: