RSS

Kohupiima-vaarika purukook

07 juuli

Eile otsustasin jälle midagi suvist küpsetada. Silma jäi Toidutarest Kohupiima-vaarikakook, mille kohta leidsin kommentaaridest palju kiidusõnu. Pean tõdema, et kook viib tõesti keele alla ja on mõnusalt mahlane. Algset retsepti muutsin siiski veidi – tegin pool kogusest kuna käepärast oli just sobiv väiksem ahjupann kuid vaarikaid panin jälle rohkem. Kindlasti teen seda kooki uuesti.

Tainas:

  • 2,5 dl jahu
  • 0,5 dl suhkrut
  • 0,25 tl soola
  • 0,25 tl söögisoodat
  • 0,25 tl küpsetuspulbrit
  • 0,5 tl vanill- või vaniliinsuhkrut
  • 1 dl kookoshelbeid
  • 112 g võid

Täidis:

  • 0,5 kg kohupiima
  • 125 g hapukoort
  • 2 muna
  • 1,25 dl suhkrut
  • 0,5 tl vanill- või vaniliinsuhkrut
  • 300 g vaarikaid

Taina jaoks sega jahu, suhkur, sool, sooda, küpsetuspulber, vanillsuhkur ja kookoshelbed. Lisa juurde toasoe või ja sega purutaoliseks tainaks. Pudista segust umbes kolmveerand ahjupanni põhjale.

Täidise jaoks sega kohupiim, hapukoor, munad, suhkur ja vanillsuhkur korralikult segamini. Vala segu tainale ja kata vaarikate ning alles jäänud puruga. Küpseta kooki 200°C ahjus umbes 30-35 minutit.

Kook sobib nii kuumalt kui külmalt. Meie puhul on ikka nii, et mina eelistan ahjusooja kooki kuid elukaaslane suudab hurmavat lõhna eirata ja ootab kuni kook on juba veidi jahtunud. Juurde sobib super hästi külm piim!

Advertisements
 
Lisa kommentaar

Posted by &emdash; 7. juuli 2010 in Küpsetised, Koogid

 

Sildid:

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja / Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja / Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja / Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja / Muuda )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: