RSS

Kohupiima-vaarika purukook

07 Jul

Eile otsustasin jälle midagi suvist küpsetada. Silma jäi Toidutarest Kohupiima-vaarikakook, mille kohta leidsin kommentaaridest palju kiidusõnu. Pean tõdema, et kook viib tõesti keele alla ja on mõnusalt mahlane. Algset retsepti muutsin siiski veidi – tegin pool kogusest kuna käepärast oli just sobiv väiksem ahjupann kuid vaarikaid panin jälle rohkem. Kindlasti teen seda kooki uuesti.

Tainas:

  • 2,5 dl jahu
  • 0,5 dl suhkrut
  • 0,25 tl soola
  • 0,25 tl söögisoodat
  • 0,25 tl küpsetuspulbrit
  • 0,5 tl vanill- või vaniliinsuhkrut
  • 1 dl kookoshelbeid
  • 112 g võid

Täidis:

  • 0,5 kg kohupiima
  • 125 g hapukoort
  • 2 muna
  • 1,25 dl suhkrut
  • 0,5 tl vanill- või vaniliinsuhkrut
  • 300 g vaarikaid

Taina jaoks sega jahu, suhkur, sool, sooda, küpsetuspulber, vanillsuhkur ja kookoshelbed. Lisa juurde toasoe või ja sega purutaoliseks tainaks. Pudista segust umbes kolmveerand ahjupanni põhjale.

Täidise jaoks sega kohupiim, hapukoor, munad, suhkur ja vanillsuhkur korralikult segamini. Vala segu tainale ja kata vaarikate ning alles jäänud puruga. Küpseta kooki 200°C ahjus umbes 30-35 minutit.

Kook sobib nii kuumalt kui külmalt. Meie puhul on ikka nii, et mina eelistan ahjusooja kooki kuid elukaaslane suudab hurmavat lõhna eirata ja ootab kuni kook on juba veidi jahtunud. Juurde sobib super hästi külm piim!

 
Lisa kommentaar

Posted by &emdash; 7. Jul 2010 in Küpsetised, Koogid

 

Sildid:

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: