RSS

Pasta-tomatisupp

30 Aug

Üritasime eelmisel kuul tomatisuppi teha kuid siis valitud retseptist ei tulnud miskit head. Vähemalt ei mina ega Tõnis ei olnud tulemusega rahul. Tõnis küll arvas, et ehk oleksin mina pidanud ise suppi tegema, kuid ma ei usu, et asi selles oli. Tõnis on ka väga hea kokk. Lõpuks jõudsimegi järeldusele, et ju polnud see päris meie retsept. Sellest ajendatuna otsis Tõnis uue retspti, mis täna ka meie ühistööna katsetatud sai. Juhhei, sel korral õnnestus ja jäime mõlemad väga rahule.

Algne retsept pärineb Toidutarest – Tomatisupp pasta ja basiilikuga, muutsime seda siiski veidi meiepärasemaks.
Supist jätkub umbes 3-4 inimesele.

  • 600 g värskeid lihatomateid
  • 2 sl oliiviõli
  • 1 väiksem sibul
  • 2 küünt küüslauku
  • 1 väiksem punane paprika
  • 0,5l köögiviljapuljongit
  • 5 sl tomatipüreed
  • 1 tl suhkrut
  • 2 tl kuivatatud basiilikut
  • 2 dl sarvekesi või muud pastat
  • riivitud suitsu- või tavalist juustu

Supi tegemist on kõige parem alustada tomatite koorimisega. Selleks keeda vesi ja pane toored tomatit paariks minutiks kuuma vette. See lööb koore ilusti lahti ja koorimine läheb väga kiirelt. Järgmiseks tükelda peeneks sibul ja küüslauk ning kuumuta neid paksupõhjalises kastrulis õlis. Tükelda paprika ja lisa sibula ning küüslaugu juurde potti. Seni kuni paprika pehmeneb tükelda tomatid ja lisa potti koos tomatipüreega. Sega ja lisa viimasena puljong, suhkur ja basiilik ning maitsesta soola ja pipraga. Keeda suppi 15 minutit kaane all ning sega aeg-ajalt. Samal ajal keeda ka pasta rohkes vees peaaegu pehmeks.

Enne serveerimist püreesta supp saumikseriga ja sega juurde nõrutatud pasta. Kuumuta kõik veel kord läbi ja serveeri kohe koos riivitud suitsujuustuga. Supp jääb mõnusalt püreene ja kerge kuid samas pasta muudab selle toekamaks ning sulav suitsujuust muudab maitse täiuslikuks. Meie igal juhul nautisime ja teeme seda kindlasti veel!

Lisaks sain täna tööl rõõmustada Kadi Roomast toodud kingituse üle –  imeline maitseaine pakike – Aglio “Oglio” e Peperoncino ehk küüslaugu “õli” ja tsilli segu. Mul hakkas õhtul kohe ideid tulema ja üritan nädalavahetusel ise värsket pastat teha, mida siis hiljem antud seguga serveerida. Kindlasti kirjutan ka sellest katsetusest!

 
2 kommentaari

Posted by &emdash; 30. Aug 2010 in Püreesupid, Supid

 

Sildid:

2 responses to “Pasta-tomatisupp

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: