RSS

Mustikakook

31 Aug

Peale seda kui Liina paar nädalat tagasi oma blogisse mustikakoogi ja jäätise retseptid ülesse pani, tekkis ka mul suur mustikakoogi isu. Nagu tellitud käisid eelmisel nädalavahetusel Tõnise vanemad Nõval mustikaid korjamas ja andsid meilegi linna väikse ämbri kaasa. Ega nüüd enam muud üle ei jäänud kui mustikakook ära proovida. Valisin sel korral siiski teise mustikakoogi retsepti, kuna kõik vajalik oli kodus olemas ja polnud vaja enam ekstra poodi minna. Lõpptulemus oli hea, teised kiidavad kui minu arust on siiski midagi puudu. Ehk olen liiga enesekriitiline või unistasin veidi teisest maitsest. Igal juhul eile tehtud koogist on tänaseks vaid veerand alles.
Veidi muutsin ka originaalretsepti – mul läks põhja jaoks vaja rohkem jahu kui kirjas ja maitsestamata jogurti asemel kasutasin sel korral hapukoort. Lisaks vajas minu kook ka pikemat küpsemise aega.

Põhi:

  • 75 g võid
  • 2 dl jahu
  • 0,5 dl suhkrut
  • 1 muna
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • 1 tl vanillisuhkrut

Täidis:

  • 4 dl mustikaid
  • 4 dl hapukoort või maitsestamata jogurtit
  • 2 muna
  • 0,5 dl suhkrut
  • 2 tl vaniliinsuhkrut

Põhja jaoks sega omavahel jahu, suhkrud ja küpsetuspulber. Seejärel näpi tainasse või ja viimasena lisa muna. Sega kätega kuni moodustub pall. Määri küpsetusvorm võiga ja suru tainas selle põhja ja äärtele. Pane vorm täidise tegemise ajaks külmkappi.

Täidis valmib kiirelt. Selleks sega omavahel suhkrud ja munad ning sega hulka hapukoor. Võta vorm külmast, vala taignale mustikad (külmutatud marjade puhul sega need eelnevalt 2 tl kartulitärklisega) ja täidis. Küpseta kooki 200°C ahjus umbes 30 minutit. Minu kook jäi seejärel veel liiga vedel, seega jätsin selle umbes 175°C ahju veel 20 minutiks järelküpsema. Nagu tavaliselt proovisin juba sooja kooki, kuid täna lõunal jahtunud tükki nautides tundus kook veel parem. Seega tasub kannatada ja oodata kuni kook on jahtunud!

 
2 kommentaari

Posted by &emdash; 31. Aug 2010 in Küpsetised, Koogid

 

Sildid:

2 responses to “Mustikakook

  1. IssI

    25. Mar 2012 at 18:45

    Mis komponent on koogipõhja kuues komponent? IssI.

     
  2. Karin Laanemets

    26. Mar 2012 at 09:25

    Vanillisuhkur – miskipärast tõesti nimekirjast välja jäänud. Parandan kohe ära🙂

     

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: