RSS

Mustikakook

31 aug.

Peale seda kui Liina paar nädalat tagasi oma blogisse mustikakoogi ja jäätise retseptid ülesse pani, tekkis ka mul suur mustikakoogi isu. Nagu tellitud käisid eelmisel nädalavahetusel Tõnise vanemad Nõval mustikaid korjamas ja andsid meilegi linna väikse ämbri kaasa. Ega nüüd enam muud üle ei jäänud kui mustikakook ära proovida. Valisin sel korral siiski teise mustikakoogi retsepti, kuna kõik vajalik oli kodus olemas ja polnud vaja enam ekstra poodi minna. Lõpptulemus oli hea, teised kiidavad kui minu arust on siiski midagi puudu. Ehk olen liiga enesekriitiline või unistasin veidi teisest maitsest. Igal juhul eile tehtud koogist on tänaseks vaid veerand alles.
Veidi muutsin ka originaalretsepti – mul läks põhja jaoks vaja rohkem jahu kui kirjas ja maitsestamata jogurti asemel kasutasin sel korral hapukoort. Lisaks vajas minu kook ka pikemat küpsemise aega.

Põhi:

  • 75 g võid
  • 2 dl jahu
  • 0,5 dl suhkrut
  • 1 muna
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • 1 tl vanillisuhkrut

Täidis:

  • 4 dl mustikaid
  • 4 dl hapukoort või maitsestamata jogurtit
  • 2 muna
  • 0,5 dl suhkrut
  • 2 tl vaniliinsuhkrut

Põhja jaoks sega omavahel jahu, suhkrud ja küpsetuspulber. Seejärel näpi tainasse või ja viimasena lisa muna. Sega kätega kuni moodustub pall. Määri küpsetusvorm võiga ja suru tainas selle põhja ja äärtele. Pane vorm täidise tegemise ajaks külmkappi.

Täidis valmib kiirelt. Selleks sega omavahel suhkrud ja munad ning sega hulka hapukoor. Võta vorm külmast, vala taignale mustikad (külmutatud marjade puhul sega need eelnevalt 2 tl kartulitärklisega) ja täidis. Küpseta kooki 200°C ahjus umbes 30 minutit. Minu kook jäi seejärel veel liiga vedel, seega jätsin selle umbes 175°C ahju veel 20 minutiks järelküpsema. Nagu tavaliselt proovisin juba sooja kooki, kuid täna lõunal jahtunud tükki nautides tundus kook veel parem. Seega tasub kannatada ja oodata kuni kook on jahtunud!

Advertisements
 
2 kommentaari

Posted by &emdash; 31. aug. 2010 in Küpsetised, Koogid

 

Sildid:

2 responses to “Mustikakook

  1. IssI

    25. märts 2012 at 18:45

    Mis komponent on koogipõhja kuues komponent? IssI.

     
  2. Karin Laanemets

    26. märts 2012 at 09:25

    Vanillisuhkur – miskipärast tõesti nimekirjast välja jäänud. Parandan kohe ära 🙂

     

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja / Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja / Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja / Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja / Muuda )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: