RSS

Kodutehtud lintnuudlid peekoni-kukeseenekastmes

06 Sep

Pikka aega olen tahtnud proovida ise pastat teha. Eile võtsin lõpuks end kätte ja sain hakkama esimese portsu lintnuudlitega. Kartsin, et mässamist on rohkem kuid tegelikult oli päris lõbus ja mõnus töö. Jäin tulemusega rahule ja kindlasti suur tänu blogile, kus täpne õpetus lintnuudlite tegemiseks samm-sammult olemas – Sööme silmadega. Jälgisin täpselt sealseid juhiseid, kuid jahu puhul kasutasin 100% durum jahu.

Mina ütleks, et järgnevast kogusest saab paraja portsu 4-le inimesele:

  • 2 muna
  • 2 spl õli
  • 2 dl durum jahu

Pane kaussi jahu, õli ja munad. Sega kätega tainast ühtlane mass. Vajadusel lisa veel veidi jahu. Õige tainas on küll natuke kleeepuv, kuid ei jäta sõrmedele jääke. Nüüd jätka aktiivset sõtkumist kümneks minutiks. Seejärel peaksid saama tainast vormida ilusa palli ja sinna sisse näpuga sügava augu surumise järel ei tohiks näpu külge enam tainast jääda.

Tee tainast ilus pall ja pane see kaussi rätiku alla vähemalt pooleks tunniks toasooja seisma.

Võta esialgu vaid pool tainast ja jäta ülejäänud kaussi rätiku alla oma aega ootama. Puista lauale jahu ja hakka tasapisi tainast lahti rullima. Vahepeal keera poolt ja puista tainas jälle jahuga üle. Rulli kuni tainas on nii õhuke, et hakkab juba tasapisi läbi paistma. Nüüd puista mõlemad küljed ohtralt jahuga üle ja keera tainas vabalt rulli. Lõika terava noaga õhukesed seibid ja haruta lindid lahti. Pane nuudlid rätikule või tooli leenile kuivama. Seejärel korda sama teise poole tainaga.

Nüüd saab liikuda edasi kastme valmistamise juurde. Selleks on vaja:

  • 100 g peekonit
  • parjalt kukeseeni
  • 200 ml kohvikoort
  • soola, pipart

Lõika peekon kuubikuteks ja haki seened. Prae pannil peekon ja seened. Kui need on parajalt pruunid lisa koor ja maitsesta kaste soola ja pipraga.

Jäta kaste podisema ja keeda sel ajal pasta, mis vajab ainult 3-4 minutit keetmist koos sortsu õli ja soolaga. Kurna keedetud pasta ja sega kastme hulka. Kui kodus leidub parmesani juustu siis riivi ka seda serveerimisel pastale. Naudi!

Kõige keerulisem ehk oligi pasta keetmine. Mina ketsin 4 minutit kuid 3,5 minutist oleks ilusti piisanud. Vaatamata sellele oli pasta maitsev ja viis keele alla.

Lisaks tegin ühe portsu pastat ka Kadi toodud maitseainega (kirjutasin sellest tomatisupi postituses). Selleks oli vaja veidi enne pasta valmimist pannil oliiviõlis kergelt praadida 0,5 tl maitseaine segu inimese kohta ja seejärel segada hulka kurnatud pasta. Ja tšillit oli seal ikka ohtralt – suu võttis mõnusalt õhetama. Järgmisel korral proovin maitseainet ka näiteks koos peekoni/singiga, et veidi toekamat pastat saada. Muidugi parim oli aroom, mis segu pannile panemise järel terve köögi vallutas. Mmmmm….. .

 
1 kommentaar

Posted by &emdash; 6. Sep 2010 in Pasta, Pastaroad

 

Sildid:

One response to “Kodutehtud lintnuudlid peekoni-kukeseenekastmes

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: