RSS

Kiievi kotlet

21 Nov

Pean jälle vabandama, et eelmisest kirjutamisest nii palju möödas on, kuid oleme palju selliseid tavalisi või juba järgi proovitud toite teinud. Kuid sel nädalal sai kaks uut rooga järgi proovitud ja teengi nüüd neist esimesega algust. Kuna kiievi kotletti pole ma varem veel proovinud, siis võtsin lausa õhinal uue väljakutse vastu (retsept pärineb Toidutarest). Imekombel oli isegi Tõnis nõus seda hea meelega sööma. Imestasin eelkõige kuna varem Kiievi kotletist rääkides pole ta eriti vaimustuses olnud ja ta on isegi öelnud, et see küll talle ei meeldi. Ju siis suutsin sellega võluda, et valmistan seda sel korral ise ning teisalt oli ta üllatunud kui sai teada, et seda tehakse kanafileest. Seega roheline tuli oli olemas ja sain katsetama hakata.

  • 2 väiksemat kanafileed
  • 50 g võid
  • 2 spl hakitud peterselli
  • 2 küünt küüslauku
  • soola, pipart
  • 1 muna
  • 1 dl piima
  • riivsaia

Esiteks haki petersell ja küüslauk ning sega toasooja võiga. Seejärel tambi fileed võimalikult õhukeseks. Mida õhem seda parem! Minul jäigi sel korral liha veidi liiga paksuks kuid saan siin süüdistada sobivate tööriistade puudumist. Peaksin endale siiski lihavasara lõpuks soetama, sest sel korral katsetasin toidukile vahel liha töötlemist tavalise haamriga ja lisaks kasutasin väikest kaant, et löögi tugevust ühele kohale veidi mahendada.

Nüüd maitsesta või soola ja pipraga ning vormi sellest rull. Jaga see kahe filee vahel vastavalt nende suurusele. Aseta või liha ühele servale ja keera filee rulli nii mitu korda kui saad ning aseta rullid mõneks ajaks külmikusse. See aitab võil veidi taheneda. Valmista ennast ette paneerimiseks ja samal ajal pane ka pott paraja koguse õliga pliidile soojenema. Paneerimise jaoks klopi ühes kausis muna piimaga ja teise pane riivsaia. Võta rullid külmikust ja kasta esmalt muna-piimasegusse, seejärel riivsaia. Korda antud tegevust kolm korda, et liha ümber saaks mõnus koorik. Ega nüüd ei jäägi enam muud üle kui pruunistada esmalt kotletid potis õlis ja seejärel panna nad veel umbes 20 minutiks 200°C ahju järelküpsema.

Juurde pakkusin kartuliputru ja hapukurke. Pean tõdema, et esimese korra kohta tulid väga head kiievi kotletid. Õnneks ka Tõnisele meeldisid, vaid koorikut laitis veidi. Aga teades, et ta pole paneeritud liha sõber on see suur võit, et ta üldse nõustus neid sööma. Järgmisel korral pean aga liha kindlasti veel õhemaks tampima, siis hakkab juba ideaalile lähenema. Head isu!

 
Lisa kommentaar

Posted by &emdash; 21. Nov 2010 in Kanaliha, Liharoad

 

Sildid:

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: