RSS

Krõbedas kartulikattes ahjuroog

07 Dec

Antud retsept pärineb Ragne blogist. Söögi tegi valmis Tõnis ja mina sain koju saabudes seda kohe nautima asuda. Seega panen tema mäletamise ja retsepti järgi kõik kirja.

  • 350 g kuubikuteks lõigatud sealiha
  • 1 sl jahu
  • 1 sibul
  • 2 purustatud küüslauguküünt
  • 2 seibideks lõigatud porgandit
  • 0,5 sl paprikapulbrit
  • 2 sl ketšupit
  • 2,5dl puljongit
  • 2 õhukesteks viiludeks lõigatud kartulit
  • soola, pipart ja õli

Pane ahi 200°C juurde sooja. Pane lihatükid taldrikule või kaussi, puista üle jahuga ja sega korralikult läbi, et kõik tükid oleksid jahuga kaetud. Kuumuta pannil õli ja prae selles lihatükke kuni need on ilusad pruunikad. Tõsta need kõrvale ja prae seejärel tükeldatud sibulad ja küüslauk. Lisa ka porgandid, paprikapulber, ketšup ja puljong. Sega kõik läbi ja lase keema. Nüüd lisa pannile ka lihatükid ja maitsest soola ja pipraga. Hauta pada 10-20 minutit madalal kuumusel. Antud aja möödudes peaks kaste olema paksenenud ja liha pehme.

Aseta nüüd segu suurde ahjuvormi ja laota kõige peale kartuliviilud ning nirista peale õli. Küpseta pada 20 minutit 200°C ahjus kuni kartul on ilusti pruunistunud.

 
Lisa kommentaar

Posted by &emdash; 7. Dec 2010 in Liharoad, Sealiha

 

Sildid:

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: