RSS

Krõbedas kartulikattes ahjuroog

07 dets.

Antud retsept pärineb Ragne blogist. Söögi tegi valmis Tõnis ja mina sain koju saabudes seda kohe nautima asuda. Seega panen tema mäletamise ja retsepti järgi kõik kirja.

  • 350 g kuubikuteks lõigatud sealiha
  • 1 sl jahu
  • 1 sibul
  • 2 purustatud küüslauguküünt
  • 2 seibideks lõigatud porgandit
  • 0,5 sl paprikapulbrit
  • 2 sl ketšupit
  • 2,5dl puljongit
  • 2 õhukesteks viiludeks lõigatud kartulit
  • soola, pipart ja õli

Pane ahi 200°C juurde sooja. Pane lihatükid taldrikule või kaussi, puista üle jahuga ja sega korralikult läbi, et kõik tükid oleksid jahuga kaetud. Kuumuta pannil õli ja prae selles lihatükke kuni need on ilusad pruunikad. Tõsta need kõrvale ja prae seejärel tükeldatud sibulad ja küüslauk. Lisa ka porgandid, paprikapulber, ketšup ja puljong. Sega kõik läbi ja lase keema. Nüüd lisa pannile ka lihatükid ja maitsest soola ja pipraga. Hauta pada 10-20 minutit madalal kuumusel. Antud aja möödudes peaks kaste olema paksenenud ja liha pehme.

Aseta nüüd segu suurde ahjuvormi ja laota kõige peale kartuliviilud ning nirista peale õli. Küpseta pada 20 minutit 200°C ahjus kuni kartul on ilusti pruunistunud.

Advertisements
 
Lisa kommentaar

Posted by &emdash; 7. dets. 2010 in Liharoad, Sealiha

 

Sildid:

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja / Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja / Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja / Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja / Muuda )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: