RSS

Kreekahõnguline pirukas

11 dets.

Järgmine detsembris proovitud retsept pärineb Toidutarest, kuid täiustasin retsepti nii palju, et lisasin ka kilufileed, mis minu meelest antud pirukasse just kui loodud on. Ehk mõnel järgneval korral proovin siis ka ilma kalata.

  • 400 g lehttainast
  • 400 g sibulat
  • 100 g kilufileesid
  • 1 purk feta juustu õlimarinaadis
  • 1 peotäis kivideta oliive
  • 2 tl kuivatatud punet
  • pipart

Kõige esimesena vooderda suur madal pirukavorm (või paar väiksemat vormi) lehttaignaga ja pane külma. Nüüd nõruta juust õlist välja. Antud õli kuumuta pannil ja prae selles madalal kuumusel sibulad. Maitsesta pune ja pipraga ning lase jahtuda.

Võta külmast pirukapõhjad ja laota neile praetud sibulad, juustukuubikud, kilud ja rõngasteks lõigatud oliivid. Küpseta pirukaid 225°C ahjus alumisel siinil 10 minutit. Seejärel langeta kuumus 175°C juurde ja küpseta pirukaid veel 15-20 minutit keskmisel siinil.

Kuna Tõnis selliste pirukate fänn ei ole sain ise isuäratavat pirukat mitu päeva nautida. Tegemist on just sellise mõnusa ja lihtsa pirukaga, mida teha siis kui suur soolase isu tuleb.

Advertisements
 
Lisa kommentaar

Posted by &emdash; 11. dets. 2010 in Küpsetised, Soolased pirukad

 

Sildid:

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja / Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja / Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja / Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja / Muuda )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: