RSS

Kreekahõnguline pirukas

11 Dec

Järgmine detsembris proovitud retsept pärineb Toidutarest, kuid täiustasin retsepti nii palju, et lisasin ka kilufileed, mis minu meelest antud pirukasse just kui loodud on. Ehk mõnel järgneval korral proovin siis ka ilma kalata.

  • 400 g lehttainast
  • 400 g sibulat
  • 100 g kilufileesid
  • 1 purk feta juustu õlimarinaadis
  • 1 peotäis kivideta oliive
  • 2 tl kuivatatud punet
  • pipart

Kõige esimesena vooderda suur madal pirukavorm (või paar väiksemat vormi) lehttaignaga ja pane külma. Nüüd nõruta juust õlist välja. Antud õli kuumuta pannil ja prae selles madalal kuumusel sibulad. Maitsesta pune ja pipraga ning lase jahtuda.

Võta külmast pirukapõhjad ja laota neile praetud sibulad, juustukuubikud, kilud ja rõngasteks lõigatud oliivid. Küpseta pirukaid 225°C ahjus alumisel siinil 10 minutit. Seejärel langeta kuumus 175°C juurde ja küpseta pirukaid veel 15-20 minutit keskmisel siinil.

Kuna Tõnis selliste pirukate fänn ei ole sain ise isuäratavat pirukat mitu päeva nautida. Tegemist on just sellise mõnusa ja lihtsa pirukaga, mida teha siis kui suur soolase isu tuleb.

 
Lisa kommentaar

Posted by &emdash; 11. Dec 2010 in Küpsetised, Soolased pirukad

 

Sildid:

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: