RSS

Sidrunikana Hiina moodi

05 Jan

Sidrunikana retsept pärineb sammuti Nami-nami lehelt ja alguses tundus kummaline, et kastme jaoks on vaja limonaadi. Kuid proovisin järgi ja sidrunikaste on super! Seda võiks isegi mõne salati puhul kastmena kasutada.

  • 2 suuremat broilerifileed
  • soola ja pipart
  • 6 sl maisitärklist
  • 1 muna
  • 1 dl riivsaia

Sidrunikaste:

  • 4 dl sidrunilimonaadi (kasutasin ÖKO oma)
  • 1 sidrun
  • 1,5 sl suhkrut
  • 1 sl maisitärklist, segatud 1 sl veega

Tambi kanafileed toidukile vahel õhemaks ja lõika fileed neljaks tükiks. Maitsesta fileetükid soola ja pipraga. Paneerimise jaoks pane ühele taldrikule maisitärklis ja teisele riivsai ning kolmandasse kergelt lahti klopitud munad.

Vahepeal valmista sidrunikaste. Selleks kuumuta potis limonaad, sidrunitest pressitud mahl (enne lõika paar viilu garneeringuks) ja suhkur keemiseni. Redutseeri kastet poole võrra.

Samal ajal kuumuta suurel vokk pannil õli. Veereta fileetükke esmalt maisitärklises, siis kasta munasegusse ning viimasena paneeri riivsaias. Prae tükke kuumas õlis 3-4 minutilt mõlemalt poolt ehk kuni tükid on kuldpruunid. Praetud fileetükid nõruta rasvast köögipaberi peal. Lõika praetud tükid omakorda väiksemateks tükkideks ja aseta taldrikule.

Kui sidruni kaste on poole võrra redutseerunud, siis lisa veega segatud maisitärklis ja kuumuta veel paar minutit kastet pidevalt segades. Valmis kaste vala fileetükikestele ja serveeri neid keedetud riisiga.

 
Lisa kommentaar

Posted by &emdash; 5. Jan 2011 in Kanaliha, Liharoad

 

Sildid:

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: