RSS

Magushapu Yaki Soba

20 Jan

Antud magushapu Yaki Soba retsepti leidis Tõnis. Imestan, et vahel on ta nõus sööma isegi täiesti lihata roogi, sest tavaliselt räägib ta, et ilma lihata söögid pole õiged. Ja muidugi lause – “mees peab liha saama”. Õnneks üllatab ta mind aga ikka ja jälle🙂 Ja ka siin oli nõks – me lisasime siiski kanafilee tükid.

Ning olgu ka siin öeldud, et see köögiviljaroog on pärit Hiinast ja Yaki Soba tähendab otsetõlkes “praetud nuudleid”.

  • 50 g munanuudleid
  • 200 g kanafileed
  • 0,25 dl õli
  • 250 g melonit (või kõrvitsat)
  • 0,5 paprikat
  • 1 porgand
  • 2,5 dl oaidusid
  • 1 sl värket murulauku
  • 1 tl kuivatatud ingverit
  • 1 laimi mahl
  • 0,5 tl jahvatatud koriandit
  • 1,25 dl magusat tšillikastet
  • 0,25 dl tervat ketšupit
  • soola ja pipart

Keeda nuudlilt vastavalt pakil olevale õpetusele ja loputa külma veega. Vahepeal tükelda melon, paprika ja porgand. Sammuti tükelda kanafilee ja prae seejärel wok-pannil õlis. Suurenda kuumust ning nuudlid. Prae need kiirel ja lisa lõigatud köögiviljad ning oaidud. Maitsesta ingveri, koriandri ja hakitud murulauguga. Lisa ka tšillikaste, ketšup ja laimimahl. Viimasena maitsesta vastavalt soovile soola ja pipraga. Ja valmis see ongi!

 

 
Lisa kommentaar

Posted by &emdash; 20. Jan 2011 in Pastaroad

 

Sildid:

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: