RSS

Kana-riisiwok

26 jaan.

Järgmiseks mõnus wokiroog, mis valmib jällegi üsna kiirelt. Retsept pärineb nagu ikka Toidutarest. Tavaliselt kui ostame mõne erilise komponendi mõne roa tarbeks, mis ühe korraga ära ei kulu, siis üritame ikka lähi nädalatel leida mõne teise söögi kuhu antud komponent sobiks. Nii sai ka see retsept valitud tulenevalt eelnevast postitusest, kus kasutasime tšillikastet. Kuid pean ütlema, et see kaste hakkas mulle nii palju meeldima, et ostsin juba uue pudeli (esimene sai lihtsalt juba otsa).

  • 150 g riisi
  • 1 sibul
  • 2 küüslaugu küünt
  • 2 kanafileed
  • 2 tomatit
  • poole sidruni mahl
  • 2 sl õli
  • 100 g šampinjone
  • 1 dl tšillikastet
  • 2 sl petersellilehti
  • soola

Kõige pealt keeda riis. Samal ajal koori ja viiluta sibul ning purusta küüslauguküüned. Samas meie eelistame kõik väikses köögikombainis tükelda – vähem pisaraid ja saab ka kiiremini. Lõika kanafilee,  tomat ja seened kuubikuteks ning pressi sidrunist mahl. Nüüd kuumuta wok-pannil õli ning prae esimesena sibulat ja küüslauku 2-3 minutit. Lisa kanatükid ja pruunista need. Kalla juurde sidrunimahl ja kuumuta segu paar minutit. Järgmisena lähevad pannile tomatikuubikud, tükeldatud seened, tšillikaste. Maitsesta soolaga ja sega ilusti läbi. Nüüd lisa juurde keedetud ja nõrutatud riis ning kuumuta kõike koos 2 minutit. Puista peale hakitud petersell ja serveeri soovi korral parmesani juustuga.

Advertisements
 
Lisa kommentaar

Posted by &emdash; 26. jaan. 2011 in Kanaliha, Liharoad, Pastaroad, Riisiroad, Wokiroad

 

Sildid:

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja / Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja / Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja / Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja / Muuda )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: