RSS

Kana šampinjonidega

15 veebr.

Leidsin Nami-namist vahva Estragonikana seentega retsepti, kuid kuna poest värsket estragoni leida ei õnnestunud siis sai sellest lihtsalt kana seentega, mis maitses siiski suurepäraselt.

  • 2 kanafileed
  • 2 sl oliiviõli
  • 20 g magedat võid
  • 80 g väikseid šampinjone
  • 1 dl kuiva valget veini
  • 1 dl kanapuljongit
  • 1 dl 35% rõõska koort
  • maitse järgi sidrunimahla
  • soola, pipart

Lõika kanafileed pikikiudu 6 õhukeseks eskalopilaadseks viiluks ja maitsesta soola ning pipraga. Šampinjonid lõika neljaks.

Kuumuta praepannil keskmisel tulel õli ja laota kanafilee lõigud ühekordse kihina pannile. Prae ühelt poolt 3-4 minutit ja ära neid ilma asjata liiguta, sest sel viisil saad neile ilusa krõbeda kooriku. Pööra nüüd fileed ümber ja prae teiselt küljelt 2-3 minutit. Valmis kanatükid tõsta taldrikule.

Lisa pannile või ja tükeldatud seened ning pruunista need aeg-ajalt segades. Seejärel vala juurde vein ja kuumuta seni kuni veini on umbes poole võrra redutseerunud. Nüüd lisa puljong ja vähenda ka seda kuumutades poole võrra. Kui ka see valmis, siis vala pannile veel rõõskoor ja sidrunimahl. Kuumuta keemiseni ja lisa ka eelnevalt pruunistatud kanatükid. Kuumuta paar minutit kuni kaste on veidi paksenenud.

Kana kõrvale sobib näiteks riis ja mõnus roog ongi nautimiseks valmis. Head isu!

Advertisements
 
Lisa kommentaar

Posted by &emdash; 15. veebr. 2011 in Kanaliha, Liharoad

 

Sildid:

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja / Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja / Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja / Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja / Muuda )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: