RSS

Porgandikook šokolaadikattega

16 Feb

Ühel päeval tuli suur soov teha üks mõnus mahlane porgandikooki ning seda ristkülikukujulises küpsetusvormis. Tänu sellele sain ju hea ettekäände, miks endale lõpuks just vastavakujuline vorm osta. Sobiva algretsepti leidsin Toidutarest, kuid kuna eelistan alati tumedat šokolaadi valge asemel siis sai ka retsepti vastav muudatus sisse viidud.

  • 85 g rosinaid
  • 3 dl nisujahu
  • 2 tl küpsetuspulbrit
  • 1 tl kaneeli
  • 1 tl piparkoogi maitseainet
  • 1 näpuotsatäis soola
  • 1,5 dl suhkrut
  • 1,25 dl õli
  • 2 muna
  • 175 g riivitud porgandit
  • 50 g metsapähkleid

Katte jaoks

  • 200 g tumedat või piimašokolaadi
  • 50 g metsapähkleid

Kõige pealt pane rosinad hetkeks just äsja keenud vette paisuma ning nõruta seejärel. Järgmisena sega kokku kõik kuivained – jahu, suhkur, küpsetuspulber ja maitseained ning lisa juurde õli ja munad. Sega ning lisa riivitud porgandid, hakitud metsapähklid ja rosinad. Sega taigen ühtlaseks massika.

Tõsta segu võiga määritud küpsetusvormi ja küpseta kooki 175°C ahjus 50-60 minutit. Koogi küpsust saad kontrollida puutükiga! Valmis kook jahuta ja lõika alles seejärel horisontaalselt pooleks.

Sulata šokolaad kuumaveevannil. Pool sellest määri koogi keskele kreemiks ja teine osa vala koogil katteks. Puista kook üle hakitud (ja röstitud) metsapähklitega.

Kook viis mu keele alla ja šokolaadikate pähklitükkidega on lihtsalt super!

 
Lisa kommentaar

Posted by &emdash; 16. Feb 2011 in Küpsetised, Koogid

 

Sildid:

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: