RSS

Kõrvitsapüreesupp peekoniga

11 apr.

Pean tõdema, et armastan püreesuppe ja teen neid tihti tööle kaasa ja seega saan mõnuga just endale sobivad koostisosad valida. Sel korral on põhitähelepanu kõrvitsal. Nimelt paar nädalat tagasi maal käies, sain teada, et vanaema plaanib viimase kõrvitsa varsti ära kasutada. Palusin kohe siis ka mulle üks tükike jätta, sest olen juba ammu tahtnud kõrvitsapüreesuppi teha. Ühel korral oli see isegi plaanis kuid kui poest kõrvitsat leida ei õnnestunud pidin loobuma. Sel korral aga õnnestus kõik – sain vanaemalt kõrvitsa ning supp tuli imeline.

  • 1 kg kõrvitsat
  • paar porgandit
  • 1 puljongikuubik
  • 500 ml vett
  • 50g merevaiku
  • 150 ml vahukoort
  • peterselli
  • 100g peekonit
Lõika kõrvits kuubikuteks ja porgandid seibideks. Lase potis vesi keema ja lisa puljongikuubik. Lisa tükeldatud kõrvits ja porgand ning keeda seni kuni mõlemad on pehmed.
Püreesta supp saumikseriga ja tõsta tagasi tulele. Nüüd lisa merevaik ja sega kuni juust on sulanud. Viimasena lisa vahukoor, sega ja valmis see ongi.
Lõika peekon suupärasteks tükkideks ja prae.
Serveeri suppi peterselli ja praetud peekoni tükikestega.
Advertisements
 
1 kommentaar

Posted by &emdash; 11. apr. 2011 in Püreesupid, Supid

 

Sildid:

One response to “Kõrvitsapüreesupp peekoniga

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja / Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja / Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja / Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja / Muuda )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: