RSS

Pardi rinnafilee

17 apr.

Tõnis on mulle juba tükk aega peale käinud, et prooviksime pardiliha kodus teha. Lõpuks ühel päeval Solarise toidupoes jäi meile sealne külmutatud pardi rinnafilee silma ja ega siis muud kui pidime ühe tüki ära ostma ja järgi proovima. Kokkuvõtlikult ei olnud see tegemine miski nii keeruline, raskeim on ehk küpsetamise aega määrata. Sel korral jäi minu jaoks liha veidi toores kuid Tõnis kiitis ja sõi paar minu lihakestki ära. Eks järgmisel korral proovin veidi pikemat küpsetusaega.

  • pardi rinnafileed
  • soola, pipart
Esimesena lõika terava noaga rasvase nahapoole peale ruudud. Jälgi, et lõiked ei tuleks liiga sügavad (lihani välja), sest siis jooksevad mahlad välja ja liha jääb kuiv. Nüüd pane pardiliha nahapoolega allpool külmale pannile. Keskmisel kuumusel kuumata liha kuni rasv hakkab välja voolama. Küpseta ca 7-8 minutit kuni nahaga pool on ilusti kuldpruun. Maitsesta liha soola ja pipraga ja keera nüüd nahata pool allapoole. Küpseta paar minuti.
Seejärel küpseta liha 200°C ahjus 6-10 minutit ja võta ahjust välja. Lase lihal 6-8 minutit seista. Lõika liha viiludeks ja serveeri.
Head katsetamist!
Advertisements
 
Lisa kommentaar

Posted by &emdash; 17. apr. 2011 in Pardiliha

 

Sildid:

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja / Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja / Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja / Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja / Muuda )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: