RSS

Pardi rinnafilee

17 Apr

Tõnis on mulle juba tükk aega peale käinud, et prooviksime pardiliha kodus teha. Lõpuks ühel päeval Solarise toidupoes jäi meile sealne külmutatud pardi rinnafilee silma ja ega siis muud kui pidime ühe tüki ära ostma ja järgi proovima. Kokkuvõtlikult ei olnud see tegemine miski nii keeruline, raskeim on ehk küpsetamise aega määrata. Sel korral jäi minu jaoks liha veidi toores kuid Tõnis kiitis ja sõi paar minu lihakestki ära. Eks järgmisel korral proovin veidi pikemat küpsetusaega.

  • pardi rinnafileed
  • soola, pipart
Esimesena lõika terava noaga rasvase nahapoole peale ruudud. Jälgi, et lõiked ei tuleks liiga sügavad (lihani välja), sest siis jooksevad mahlad välja ja liha jääb kuiv. Nüüd pane pardiliha nahapoolega allpool külmale pannile. Keskmisel kuumusel kuumata liha kuni rasv hakkab välja voolama. Küpseta ca 7-8 minutit kuni nahaga pool on ilusti kuldpruun. Maitsesta liha soola ja pipraga ja keera nüüd nahata pool allapoole. Küpseta paar minuti.
Seejärel küpseta liha 200°C ahjus 6-10 minutit ja võta ahjust välja. Lase lihal 6-8 minutit seista. Lõika liha viiludeks ja serveeri.
Head katsetamist!
 
Lisa kommentaar

Posted by &emdash; 17. Apr 2011 in Pardiliha

 

Sildid:

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: