RSS

Šokolaadi-banaanimuffinid

08 Jul

Kuna saan homme üle pika aja jälle kokku oma klassikaaslastega, siis peab ikka ka midagi kaasa küpsetama. Otsustasin muffinite kasuks – ühed järgi proovitud soolased (sinihallitusjuustu-tomati muffinid) ja teised magusad. Viimaste jaoks leidsin Toidutarest isuäratava šokolaadi-banaanimuffinite retsepti.

Muffinid tulid head mahlased ja parajalt magusad. Näeme hetkel kõvasti vaeva endi tagasihoidmisega – hea meelega sööks ju kõik kohe ära, kuid need said spetsiaalselt homseks küpsetatud.

  • 2 muna
  • 1 dl suhkrut
  • 100 g sulatatud võid
  • 4 küpset banaani
  • 100 g piimašokolaadi
  • 4 dl jahu
  • 2 tl küpsetuspulbrit
Glasuur
  • 80 g piimašokolaadi
  • mandleid või pähkleid
Sulata või ja lase jahtuda. Tükelda noaga šokolaad ning puhasta ja vajuta kahvliga banaanid kergelt püreeks. Vahusta toasoojad munad suhkruga tihedaks ja heledaks vahuks. Lisa jahtunud või, tükeldatud šokolaad ja püreeritud banaanid. Sõelu hulka küpsetuspulbriga segatud jahu ning sega kõik omavahel korralikult läbi.
Pane tainas muffinivormidesse ja küpseta 200°C juures umbes 20 minutit.
Sulata šokolaad vesivannil või mikrolaineahjus. Kaunista muffinid sulatatud šokolaadi ja mandlitega.

 
Lisa kommentaar

Posted by &emdash; 8. Jul 2011 in Küpsetised, Muffinid

 

Sildid:

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: