RSS

Kitsejuustu-piparmündipirukad

11 Jul

Ka see retsept pärineb sünnipäevaks saadud raamatust “Kõigest 5 asja”. Kuna võtan pirukad homme lõunaks tööle kaasa, siis maitse kohta ei oska veel midagi öelda. Samas lõhnavad need nii isuäratavalt ja näevad imelised välja. Võin öelda, et neid oli igal juhul väga lihtne teha, seega tasub kindlasti proovimist.

  • u 250 g muretainast (vastavalt vormide suurusele, mul oli kaks 13cm läbimõõduga vormi)
  • 2 suurt muna
  • 170 g pehmet kitsejuustu
  • 2 spl hakitud värskeid piparmündileht
  • pipart
Vooderda kaks väikest pirukavormi muretaignaga ja aseta umbes 20 minutiks külmikusse. Eelsoojenda ahi 150° C juurde.
Võta külmikust pirukavormid ja kata küpsetuspaberiga kuhu peale vala raskuseks keetmata riisi. Pane ahju ja eelküpseta umbes 10 minutit, kuni tainas hakkab värvi muutma.
Võta vormid ahjust ja keera kuumus 180°C peale. Vahusta munad ja lisa murendatud kitsejuust ning hakitud piparmünt ning sega korralikult läbi. Vala täidis eelküpsetatud põhjadele ja maitsesta pipraga.
Küpseta pirukaid umbes 10 minutit, kuni ka täidis muutub ilusaks kuldpruuniks.
Serveeri soojana. Kaunistuseks võid lisada veel mõne värske piparmündilehe.
 
 

Sildid:

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: