RSS

Kitsejuustu-piparmündipirukad

11 juuli

Ka see retsept pärineb sünnipäevaks saadud raamatust “Kõigest 5 asja”. Kuna võtan pirukad homme lõunaks tööle kaasa, siis maitse kohta ei oska veel midagi öelda. Samas lõhnavad need nii isuäratavalt ja näevad imelised välja. Võin öelda, et neid oli igal juhul väga lihtne teha, seega tasub kindlasti proovimist.

  • u 250 g muretainast (vastavalt vormide suurusele, mul oli kaks 13cm läbimõõduga vormi)
  • 2 suurt muna
  • 170 g pehmet kitsejuustu
  • 2 spl hakitud värskeid piparmündileht
  • pipart
Vooderda kaks väikest pirukavormi muretaignaga ja aseta umbes 20 minutiks külmikusse. Eelsoojenda ahi 150° C juurde.
Võta külmikust pirukavormid ja kata küpsetuspaberiga kuhu peale vala raskuseks keetmata riisi. Pane ahju ja eelküpseta umbes 10 minutit, kuni tainas hakkab värvi muutma.
Võta vormid ahjust ja keera kuumus 180°C peale. Vahusta munad ja lisa murendatud kitsejuust ning hakitud piparmünt ning sega korralikult läbi. Vala täidis eelküpsetatud põhjadele ja maitsesta pipraga.
Küpseta pirukaid umbes 10 minutit, kuni ka täidis muutub ilusaks kuldpruuniks.
Serveeri soojana. Kaunistuseks võid lisada veel mõne värske piparmündilehe.
Advertisements
 
 

Sildid:

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja / Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja / Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja / Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja / Muuda )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: