RSS

Peekonisalat

11 Jul

Täna on mul köögis üks tegus päev olnud. Kõigepeal tegin õhtusöögiks kohe juttu tulevat peekonisalatit, mille retsept pärineb raamatust “Kõigest 5 asja”. Seal on ta küll nime all Frisee-peekonisalat, kuid kuna mul oli eelmisest nädalast veel rooma salatit alles, siis otsustasin selle ära kasutada. Peale sööki panime homseks sealiha mustikamarinaadi tõmbama, sellest siis juba täpsemalt homses postituses. Sammuti jõudsin veel teha tööle homseks lõunaks kitsejuustu-piparmündipirukaid ja niisama maiustamiseks prantsuse mustikapirukat. Aga kõigest järgemööda ja alustame siis peekonisalatiga.

  • 1 pakk peekonit
  • 2 viilu saia
  • 1 pea rooma või frisee salatit
  • 12 vutimuna
  • valget palsamiäädikat
Esimesena pane keema munad. Seejärel lõika peekon ribadeks ja prae need pannil keskmisel kuumusel krõbedaks. Võta pruunistunud peekonitükid tulelt ja tõsta kõrvale. Lõika saia viilud kuubikuteks ja prae peekonirasvas kuldpruuniks. Rebi salat tükkideks ja aseta taldrikutele. Koori munad ja poolita. Aseta salatilehtedele peekon, munad ja saiakuubikud ning vala maitsestamiseks peale palsamiäädikat. Sega kergelt läbi ja naudi.
 
Lisa kommentaar

Posted by &emdash; 11. Jul 2011 in Salatid

 

Sildid:

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: