RSS

Peekonisalat

11 juuli

Täna on mul köögis üks tegus päev olnud. Kõigepeal tegin õhtusöögiks kohe juttu tulevat peekonisalatit, mille retsept pärineb raamatust “Kõigest 5 asja”. Seal on ta küll nime all Frisee-peekonisalat, kuid kuna mul oli eelmisest nädalast veel rooma salatit alles, siis otsustasin selle ära kasutada. Peale sööki panime homseks sealiha mustikamarinaadi tõmbama, sellest siis juba täpsemalt homses postituses. Sammuti jõudsin veel teha tööle homseks lõunaks kitsejuustu-piparmündipirukaid ja niisama maiustamiseks prantsuse mustikapirukat. Aga kõigest järgemööda ja alustame siis peekonisalatiga.

  • 1 pakk peekonit
  • 2 viilu saia
  • 1 pea rooma või frisee salatit
  • 12 vutimuna
  • valget palsamiäädikat
Esimesena pane keema munad. Seejärel lõika peekon ribadeks ja prae need pannil keskmisel kuumusel krõbedaks. Võta pruunistunud peekonitükid tulelt ja tõsta kõrvale. Lõika saia viilud kuubikuteks ja prae peekonirasvas kuldpruuniks. Rebi salat tükkideks ja aseta taldrikutele. Koori munad ja poolita. Aseta salatilehtedele peekon, munad ja saiakuubikud ning vala maitsestamiseks peale palsamiäädikat. Sega kergelt läbi ja naudi.
Advertisements
 
Lisa kommentaar

Posted by &emdash; 11. juuli 2011 in Salatid

 

Sildid:

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja / Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja / Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja / Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja / Muuda )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: