RSS

Prantsuse mustikapirukas

11 juuli

Ja viimasena täna siis prantsuse mustikapirukas, mille retsepti leidsin Nami-nami lehelt. Ka see pirukas valmis kiirelt ja lihtsalt. Ega muud moodi mitut pirukat ühe õhtuga teha ei olekski ju jõudnud. Pirukasse läksid viimased eile korjatud mustikad ja lõpptulemus viis lausa keele alla.

  • 500 g magusat muretainast
  • 500 g mustikaid
  • 75 g suhkrut
  • 1 sl kartulitärklist
  • tuhksuhkrut
Suru muretainas lahtikäiva pirukavormi põhjale ja umbes 2 cm kõrguselt külgedele. Pane see umbes 30 minutiks külmkappi tahenema.
Sega mustikad suhkru ja kartulitärklisega ning vala külmikust tulnud koogivormi.
Küpseta 200°C ahju keskosas umbes 30 minutit, kuni tainas on kuldpruun ja täidis läbi küpsenud.
Lase pirukal jahtuda, seejärel raputa üle tuhksuhkruga. Juurde võid serveerida vaniljejäätist.
Advertisements
 
Lisa kommentaar

Posted by &emdash; 11. juuli 2011 in Küpsetised, Magusad pirukad

 

Sildid:

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja / Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja / Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja / Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja / Muuda )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: