RSS

Prantsuse mustikapirukas

11 Jul

Ja viimasena täna siis prantsuse mustikapirukas, mille retsepti leidsin Nami-nami lehelt. Ka see pirukas valmis kiirelt ja lihtsalt. Ega muud moodi mitut pirukat ühe õhtuga teha ei olekski ju jõudnud. Pirukasse läksid viimased eile korjatud mustikad ja lõpptulemus viis lausa keele alla.

  • 500 g magusat muretainast
  • 500 g mustikaid
  • 75 g suhkrut
  • 1 sl kartulitärklist
  • tuhksuhkrut
Suru muretainas lahtikäiva pirukavormi põhjale ja umbes 2 cm kõrguselt külgedele. Pane see umbes 30 minutiks külmkappi tahenema.
Sega mustikad suhkru ja kartulitärklisega ning vala külmikust tulnud koogivormi.
Küpseta 200°C ahju keskosas umbes 30 minutit, kuni tainas on kuldpruun ja täidis läbi küpsenud.
Lase pirukal jahtuda, seejärel raputa üle tuhksuhkruga. Juurde võid serveerida vaniljejäätist.
 
Lisa kommentaar

Posted by &emdash; 11. Jul 2011 in Küpsetised, Magusad pirukad

 

Sildid:

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: