RSS

Seasisefilee mustikamarinaadis

12 juuli

Kuna korjasime pühapäeval kolme peale paraja koguse mustikaid ehk neid sai niisama süüa, piruka teha ning jäi veel järgi millegi uue katsetamiseks, siis otsisin internetist mustikamarinaadi retsepti. Kahjuks midagi täpselt mulle sobivat ei leidnud ja otsustasin leitud retseptidest ise midagi kokku panna. Liha panime juba eile marinaadi ning nautisime täna. Tuli hea ja tasub teinegi kord proovida.

  • 400 g seasisefileed
  • 6 sl mustikaid
  • 2 sl oliiviõli
  • 1 spl sidrunimahla
  • tümiani, punet, tsillit
  • soola ja pipart
Esimesena lõika liha sobivateks tükkideks. Seejärel suru kausis mustikad kahvli abil katki ning sega juurde oliiviõli, sidrunimahl ja maitseained. Viimaseid võib vastavalt oma soovile asendada. Näiteks paaris retseptis oli kasutatud rosmariini ja teistes hoopis kaneeli. Seega võib lasta fantaasial lennata ning katsetada, milline huvitav maitsekombinatsioon kooslustest tuleb. Seejärel sega liha marinaadiga korralikult läbi. Kata kauss kilega ja pane kuni järgmise päevani külmkappi marineerima.
Kuna tahtsime teha ahjus kartuleid
 (midagi friikartulite sarnast), siis praadisime liha paar minutit pannil ja lisasime seejärel ahju kartulite juurde. Liha tuli mõnusa maheda maitsega kuid sai ahjus veidi kuiv. Vaid pannil praadides oleks kindlasti mahlasem tulnud. Eks proovime järgmisel korral siis nii. Kuid kui ei proovi, siis ei tea ju kuidas välja kukub.
Advertisements
 
Lisa kommentaar

Posted by &emdash; 12. juuli 2011 in Sealiha

 

Sildid:

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja / Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja / Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja / Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja / Muuda )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: