RSS

Munad à la cocotte pepperoni vorstiga

13 juuli

Kuna Kati ja Mõmm läksid Käsmu Monoteatri etendusele, siis saime Antit hoida. Olin tänaseks õhtuks plaaninud teha raamatust “Kõigest 5 asja” munasid à la cocotte pepperoni vorstikestega. Muidugi väikse hirmuga mõtlesin, kas Anti on üldse nõus seda sööma. Enne lahkumist luges Kati Antile sõnad peale, et ta peab kindlasti meiega õhtust sööma, sest siis jaksame Kadrioru parki jalutama ja mänguparki lustima minna.

Egas midagi hakkasin valitud sööki tegema ja hoidsin hinge kinni. Esimene küsimus sööma hakates tuli pepperoni vorstikeste kohta – “Mis need on?”. Alguses ütlesin, et ei mäleta. Anti maitses ja ütles, et see on ju viiner ning miks ma viinerit sinna toidu sisse panin. Teadmisega, et Anti liha ja vorsti ei söö läksin mänguga kaasa ja põhjendasin, et see teeb parema maitse. Anti oli vastusega nõus ja sõi edasi. Veidi pidime teda tagant ikka utsitama, et parki jõuda kuid vähemalt ta sõi ilusti oma portsjoni ära.

Jalutasime Kadriorus paar tundi, mille jooksul jõudsime luiged üle vaadata, luigetiigis suurt kala näha, mänguplatsile mitu ringi teha, lossi taga purskkaeve imetleda (eriti meeldis see kala) ja ringiga luigetiigist tagasi koju jõuda.

Aga nüüd retsepti juurde tagasi.

  • 3 spl võid
  • 200 g pepperoni vorstikesi
  • 1 väike porrulauk
  • 125 ml rõõska koort
  • 4 suurt muna
Eelsoojenda ahi 190°C juurde. Määri neli väikest koogivormi 1 spl võiga kokku. Sulata ülejäänud 2 spl võid suurel praepannil. Pane pannile tükeldatud vorstid ja pruunista 3 minutit keskmisel kuumusel. Lisa tükeldatud porrulauk ning pruunista veel 3 minutit. Vala pannile ka koor ja kuumuta madalal kuumusel 2 minutit või seni, kuni koor on veidi paksenenud.
Aseta koogivormid sügavasse ahjunõusse ning vala neisse pannil valminud segu. Igasse koogivormi lisa ka üks muna. Vala ahjunõusse ka keeva vett, nii et vormid oleksid poolest saadik vees. Küpseta ahjus 18-20 minutit, kuni muna on küpseks saanud. Serveeri kuumalt koos saiaga.
Advertisements
 
Lisa kommentaar

Posted by &emdash; 13. juuli 2011 in Munatoidud

 

Sildid:

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja / Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja / Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja / Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja / Muuda )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: