RSS

Punasesõstramuffinid

26 Jul

Selle nädala magustoit on juba plaanitult punaste sõstardega, sest selle eesmärgiga korjasime ju nädalavahetusel ka marju. Eile enne poodi nädalasööki ostma minekut andsin Tõnisele valida nelja punasesõstra magustoidu vahel. Võitjaks said Nami-namil lehelt punasesõstramuffinid. Kui kellegil huvi siis valikus olid veel punase sõstra kook, karemonihõngulised sõstramuffinid ja sõstrakeeks martsipaniga.

  • 100 g pehmet võid
  • 200 g suhkrut
  • 2 tl vanillisuhkrut
  • 2 muna
  • noaotsatäis soola
  • 250 g nisujahu
  • 2 tl küpsetuspulbrit
  • 1,5 dl keefirit
  • 4 dl punaseid sõstraid
  • tuhksuhkrut
Vahusta pehme või suhkruga. Lisa ükshaaval segule munad ning vanillisuhkur ja terake soola.
Sega jahu küpsetuspulbriga, lisa vahustatud või-munasegule vaheldumisi keefiriga. Viimasena puista tainasse marjad.
Tõsta tainas muffinivormidesse ja küpseta 200ºC ahjus 25 minutit.
Lase veidi jahtuda ja serveeri tuhksuhkruga.
 
5 kommentaari

Posted by &emdash; 26. Jul 2011 in Küpsetised, Muffinid

 

Sildid:

5 responses to “Punasesõstramuffinid

  1. Koidu

    10. Aug 2011 at 16:03

    Mõnusad, parajalt hapud ega mitte eriti rasvased. Hakkan muffinitest lugu pidama🙂
    mummi

     
  2. Karin Laanemets

    10. Aug 2011 at 17:03

    Mulle ka meeldis nende magus-hapu kooslus ja lisaks on muffineid ju nii lihtne teha.

     
    • Koidu

      11. Aug 2011 at 00:08

      Täiesti nõus. Muideks ei vahustanud miksriga, vaid vanaaegne nagu ma olen – ikka käsitsi puulusikaga

       

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: