RSS

Singi-juustupirukas vol.2

26 Jul

Kui eelmisel korral singi-juustupirukat tegin jäi see liiga vedeleks. Plaanisin järgmisel korral vähendada või kogust ja lisada jahu kuid tulin välja uue plaaniga. Kasutada antud segu quiche täidisena. Mõeldud-tehtud ja tulemus on super. Nii pea kui olin piruka pildistamise lõpetanud võttis Tõnis selle sama tüki ja hakkas sööma. Mina pidin veel punasesõstramuffinid ahju panema. Kui endale tükki lõikama hakkasin oli Tõnis juba kaks tükki söönud ja mõmises mõnuga diivanil, et kõht on nii täis kuna nii hea oli.

Põhi:

  • 200 g nisujahu
  • 100 g võid
  • 1 tl soola
  • veidi külma vett
Täidis:
  • 250 g kodujuustu
  • 200 g riivitud juustu
  • 200 g sinki
  • 100 g võid
  • 4 sl jahu
  • 4 sl hapukoort
  • 3 muna
  • peterselli
  • soola
Põhja jaoks sega jahu, sool ning või omavahel ühtlaseks. Viimasena lisa umbes 2 sl külma vett. Vormi taignast pall ja pane toidukilega umbes 10-15 minutiks külma. Pane ahi 200ºC juurde sooja.
Võta tainas külmast ja rulli vastavalt vormi suurusele. Aseta tainas vormi ja kata küljed fooliumiga. Eelküpseta põhja umbes 10 minutit.
Sel ajal haki sink ja petersell. Sulata või ning lisa kodujuust, hapukoor, munad ja jahu. Sega kõik korralikult läbi. Viimasena lisa segule sink ja petersell ning enamus riivitud juustust. Kalla täidis eelküpsetatud põhjale ja raputa üle alles jäänud riivjuustuga.
Küpseta pirukat 200ºC ahjus 35-40 minutit. Serveeri sooja pirukat näiteks rukolehtedega.
 
Lisa kommentaar

Posted by &emdash; 26. Jul 2011 in Küpsetised, Soolased pirukad

 

Sildid:

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: