RSS

Singi-juustupirukas vol.2

26 juuli

Kui eelmisel korral singi-juustupirukat tegin jäi see liiga vedeleks. Plaanisin järgmisel korral vähendada või kogust ja lisada jahu kuid tulin välja uue plaaniga. Kasutada antud segu quiche täidisena. Mõeldud-tehtud ja tulemus on super. Nii pea kui olin piruka pildistamise lõpetanud võttis Tõnis selle sama tüki ja hakkas sööma. Mina pidin veel punasesõstramuffinid ahju panema. Kui endale tükki lõikama hakkasin oli Tõnis juba kaks tükki söönud ja mõmises mõnuga diivanil, et kõht on nii täis kuna nii hea oli.

Põhi:

  • 200 g nisujahu
  • 100 g võid
  • 1 tl soola
  • veidi külma vett
Täidis:
  • 250 g kodujuustu
  • 200 g riivitud juustu
  • 200 g sinki
  • 100 g võid
  • 4 sl jahu
  • 4 sl hapukoort
  • 3 muna
  • peterselli
  • soola
Põhja jaoks sega jahu, sool ning või omavahel ühtlaseks. Viimasena lisa umbes 2 sl külma vett. Vormi taignast pall ja pane toidukilega umbes 10-15 minutiks külma. Pane ahi 200ºC juurde sooja.
Võta tainas külmast ja rulli vastavalt vormi suurusele. Aseta tainas vormi ja kata küljed fooliumiga. Eelküpseta põhja umbes 10 minutit.
Sel ajal haki sink ja petersell. Sulata või ning lisa kodujuust, hapukoor, munad ja jahu. Sega kõik korralikult läbi. Viimasena lisa segule sink ja petersell ning enamus riivitud juustust. Kalla täidis eelküpsetatud põhjale ja raputa üle alles jäänud riivjuustuga.
Küpseta pirukat 200ºC ahjus 35-40 minutit. Serveeri sooja pirukat näiteks rukolehtedega.
Advertisements
 
Lisa kommentaar

Posted by &emdash; 26. juuli 2011 in Küpsetised, Soolased pirukad

 

Sildid:

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja / Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja / Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja / Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja / Muuda )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: