RSS

Soe peekoni-kartulisalat

27 Jul

Esmaspäeval internetist nädalamenüü jaoks ideid otsides sattusin kuidagi Zoozi tegemiste blogile, kust leidsin isuäratava sooja peekoni-kartulisalati. Kuna nädalavahetusel saime maalt värskeid kartuleid, siis oligi plaanis midagi neist kindlasti sel nädalal teha. Seega esmaspäeval keetsin kohe rohkem kartuleid, et täna lihtsam salatit teha oleks.

Tulemus oli väga hea, ka Tõnis kiitis – seega läheb kindlasti kordamisele.

  • 0,5 potti lehtsalatit
  • 6 kesmist keedetud ja jahutatud kartulit
  • 150 g suitsupeekonit
  • üks väiksem porru
  • lehtpeterselli
Kaste:
  • 2 sl valget veiniäädikat
  • 3 sl oliiviõli
  • 0,5 tl musta pipart
  • 1 sl sinepit
  • 1 tl suhkrut või vedelat mett
  • soola
Sega kastmeained omavahel korralikult kokku ja tõsta kõrvale maitsestuma.
Lõika kartul väiksemateks kuubikuteks, poolita porru ja lõika seibideks.
Lõika peekon ribadeks ja pruunista kuumal pannil. Seejärel lisa kartul ja porru. Prae segu seni kuni kartul hakkab kergelt pruunistuma ja porru muutub poolpehmeks.
Rebi taldrikutele salatilehed. Tõsta neile kuum kartuli-peekonisegu. Lõika peale peterselli ja nirista salat üle kastmega. Head isu!
 
Lisa kommentaar

Posted by &emdash; 27. Jul 2011 in Salatid

 

Sildid:

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: