RSS

Ricotta pirukad tomati ja basiilikuga

21 aug.

Algselt olime juba reedel plaaninud teha ricotta pirukaid tomati ja basiilikuga (retsept Toitutarest) kuid kuna läksime sel õhtul Square Kebabi sööma lükkusid need laupäeva peale. Lõppkokkuvõttes oli see hea muudatus, sest enne Vabadusele Laulule minekut istusime sõpradega meie juures ja sain nii ka teisi uue katsetusega kostitada. Pirukad olid mõnusad ja õnneks tuli vaid kiitvaid sõnu, seega võib kindlasti uuesti proovida!

  • 500 g lehttainast
  • 300 g (kirss)tomateid
  • 300 g ricottat
  • 2 dl värskelt riivitud parmesani
  • 1 dl majoneesi
  • 1 dl piima
  • basiilikut
  • soola, pipart

Sulata lehttainas toatemperatuuril täielikult ülesse ja lõika suupärasteks ruutudeks. Samas võib jätta ka lõikamata ja küpsetada suure plaadipiruka.

Sega kokku ricotta-kohupiim, majonees ja piim. Maitsesta vähese soolaga. Määri ricotta-segu paksu kihina tainale, nii et jätad ääred katmata. Segu peale asetada poolikud kirsstomatid (kumer pool allpool) või tomativiilud. Lõika tomatitele basiilikut ja raputa üle riivitud parmesaniga. Maitsesta pipraga.

 Küpseta pirukaid 200ºC ahjus umbes 15-20 minutit.

Advertisements
 
Lisa kommentaar

Posted by &emdash; 21. aug. 2011 in Küpsetised, Soolased pirukad

 

Sildid:

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: