RSS

Banaanikana laimiga

23 Aug

Juba puhkuse ajal sattusin kook/köök blogisse, kust leidsin eriti ahvatleva banaanikana (mitte kala) retsepti. Teadsin, et tagasi tööl olles paigutan selle kindlasti mõne esimese nädala menüüse. Ja täpselt nii ka eile juhtus!

Miskipärast olin aga paar koostisosa ostunimekirja lisamata jätnud, kuid sain õnneks need kodus olemasolevate ainetega asendada (rõõsk koor → piim+hapukoor, sidrun → laim). Kuna poest garam maslat ei leidnud, siis pidin leppima Santa Maria Tikka Maslaga. Tulemus oli väga mõnus ja kana mahlane. Seega tasub proovimist.

  • 400 g kanafileed
  • 2 sl õli
  • 1 sibul
  • 1 sl karripulbrit
  • 1 tl garam masalat või tikka masalat
  • 1,5 dl vett
  • 0,5 kanapuljongi kuubikut
  • 1 suur banaan
  • 2 dl piima
  • 0,5 dl hapukoort
  • 2 laimi
  • soola, pipart
  • mandlilaaste
Viiluta või tükelda kanafilee ja prae õlis. Lisa hakitud sibul ja prae kuni sibul on muutunud klaasjaks. Lisa pannile karripulber, garam masala, vesi ja kanapuljongi kuubik. Hauta kaane all umbes 10 minutit.
Suru banaan kahvliga peeneks, lisa piim, hapukoor, laimidest pressitud mahl, sool ja pipar. Kalla segu pannile kanahautisele. Sega ja kuumuta paar minutit kuni kaste veidi pakseneb.
Serveeri keedetud riisiga ning raputa kanale veidi mandlilaaste.
 
Lisa kommentaar

Posted by &emdash; 23. Aug 2011 in Kanaliha, Kastmed, Linnuliharoad

 

Sildid:

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: