RSS

Banaanikana laimiga

23 aug.

Juba puhkuse ajal sattusin kook/köök blogisse, kust leidsin eriti ahvatleva banaanikana (mitte kala) retsepti. Teadsin, et tagasi tööl olles paigutan selle kindlasti mõne esimese nädala menüüse. Ja täpselt nii ka eile juhtus!

Miskipärast olin aga paar koostisosa ostunimekirja lisamata jätnud, kuid sain õnneks need kodus olemasolevate ainetega asendada (rõõsk koor → piim+hapukoor, sidrun → laim). Kuna poest garam maslat ei leidnud, siis pidin leppima Santa Maria Tikka Maslaga. Tulemus oli väga mõnus ja kana mahlane. Seega tasub proovimist.

  • 400 g kanafileed
  • 2 sl õli
  • 1 sibul
  • 1 sl karripulbrit
  • 1 tl garam masalat või tikka masalat
  • 1,5 dl vett
  • 0,5 kanapuljongi kuubikut
  • 1 suur banaan
  • 2 dl piima
  • 0,5 dl hapukoort
  • 2 laimi
  • soola, pipart
  • mandlilaaste
Viiluta või tükelda kanafilee ja prae õlis. Lisa hakitud sibul ja prae kuni sibul on muutunud klaasjaks. Lisa pannile karripulber, garam masala, vesi ja kanapuljongi kuubik. Hauta kaane all umbes 10 minutit.
Suru banaan kahvliga peeneks, lisa piim, hapukoor, laimidest pressitud mahl, sool ja pipar. Kalla segu pannile kanahautisele. Sega ja kuumuta paar minutit kuni kaste veidi pakseneb.
Serveeri keedetud riisiga ning raputa kanale veidi mandlilaaste.
Advertisements
 
Lisa kommentaar

Posted by &emdash; 23. aug. 2011 in Kanaliha, Kastmed, Linnuliharoad

 

Sildid:

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja / Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja / Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja / Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja / Muuda )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: