RSS

Lihapallid tomatikastmes

31 aug.

Ka tänane retsept on Selveri retseptikogust – lihapallid tomatikastmes sinihallitusjuustuga. Kuid läksime veidi kergemat teed – kasutasime valmis lihapalle. See hoidis veidi aega ja mökerdamist kokku. Kuna mina olin õhtul kinos ja jõudsin hiljem siis oli ka Tõnisel kergem. Originaal retseptis on ka sinihallitusjuust (lisada kõige viimasena), mille meie välja jätsime. Olen kindel, et roog maitseb ühtemoodi hästi nii sinihallitusjuustuga kui mitte. Seega tehke kaste vastavalt oma eelistusele.

  • 300 g lihapalle taco-toorjuustuseguga
  • 1 suur sibul
  • 100 g peekonit
  • 400 g purustatud tomateid
  • tümiani või punet
  • suhkurt
  • soola, pipart
  • soovi korral sinihallitusjuustu
Esimesena valmista kaste. Kuumuta hakitud peekon kuumas paksupõhjalises kastrulis. Lisa hakitud sibul ja kuumuta klaasjaks. Kalla juurde tomatid koos vedelikuga ja maitseained. Keeda tugevalt ilma kaaneta 5 minutit.
Lisa kastmele lihapallid ja küpseta neid tomatikastmes kaane all 15 minutit. Keera lihapalle küpsemise ajal mõned korrad. Kui soovid kasutada sinihallitusjuust, siis murenda see nüüd kastme hulka, sega ja kuumuta veel läbi.
Serveeri lihapalle spagettide või muu meelepärase pastaga.
Advertisements
 
Lisa kommentaar

Posted by &emdash; 31. aug. 2011 in Liharoad

 

Sildid:

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: