RSS

Lihapallid tomatikastmes

31 Aug

Ka tänane retsept on Selveri retseptikogust – lihapallid tomatikastmes sinihallitusjuustuga. Kuid läksime veidi kergemat teed – kasutasime valmis lihapalle. See hoidis veidi aega ja mökerdamist kokku. Kuna mina olin õhtul kinos ja jõudsin hiljem siis oli ka Tõnisel kergem. Originaal retseptis on ka sinihallitusjuust (lisada kõige viimasena), mille meie välja jätsime. Olen kindel, et roog maitseb ühtemoodi hästi nii sinihallitusjuustuga kui mitte. Seega tehke kaste vastavalt oma eelistusele.

  • 300 g lihapalle taco-toorjuustuseguga
  • 1 suur sibul
  • 100 g peekonit
  • 400 g purustatud tomateid
  • tümiani või punet
  • suhkurt
  • soola, pipart
  • soovi korral sinihallitusjuustu
Esimesena valmista kaste. Kuumuta hakitud peekon kuumas paksupõhjalises kastrulis. Lisa hakitud sibul ja kuumuta klaasjaks. Kalla juurde tomatid koos vedelikuga ja maitseained. Keeda tugevalt ilma kaaneta 5 minutit.
Lisa kastmele lihapallid ja küpseta neid tomatikastmes kaane all 15 minutit. Keera lihapalle küpsemise ajal mõned korrad. Kui soovid kasutada sinihallitusjuust, siis murenda see nüüd kastme hulka, sega ja kuumuta veel läbi.
Serveeri lihapalle spagettide või muu meelepärase pastaga.
 
Lisa kommentaar

Posted by &emdash; 31. Aug 2011 in Liharoad

 

Sildid:

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: