RSS

Kanapirukas parmesanipõhjal

12 sept.

Tänaseks valisin välja kanapiruka parmesanipõhjal, mis maitses meile mõlemale. Kuna ettevalmistused ja küpsetused võtavad palju aega, siis pole just kõige kiirem roog, samas on ootamist väärt. Minu arust oli eriti hea just piruka põhi, Tõnisele maitses aga rohkem kanatäidis. Seega midagi meile mõlemale ja sain seda ilusti ka tööle lõunaks kaasa võtta.

  • 3 dl nisujahu
  • 100 g võid
  • 50 g parmesani
  • 3 spl külma vett
  • soola
Täidis:
  • 400 g kanafileed
  • 2 küüslauguküünt
  • 1 tl jahvatatud paprikat
  • soola
  • 200 g Ricotta kohupiima
  • 100 g hapukoort
  • 1 muna
  • 2-3 tl maitseürte (basiilik, pune, tüümian, salvei)
  • 2 tomatit
  • sidrunipipart
  • riivjuustu
Esimesena valmista põhi. Selleks riivi parmesan ja sega jahuga. Lisa veidi soola ja sega läbi. Lisa võitükid ja näpi segu kuni tekib purutaoline tainas. Nüüd lisa supilusika haaval vett ja sõtku tainas ilusti läbi. Vormi tainast pall ja pane see toidukile sees umbes 30 minutiks tahenema.
Määri ümmargune pirukavorm võiga. Rulli tainas kahe toidukile tüki vahel õhukeseks ja tõsta vormi, nii et see kataks nii põhja kui ka ääred. Tee kahvliga taina põhjale augud ja pane veel 10 minutiks külma.
Sel ajal kui pirukapõhi taheneb pane ahi 200°C juurde sooja. Küpseta põhja ahjus 10 minutit, mille järel alanda temperatuur 175°C-le ja küpseta põhja veel 5 minutit.
Nüüd lõika kanafilee suupärasteks tükkideks. Prae neid pannil kergelt koos purustatud küüslauguga. Maitsesta paprika ja soolaga ning tõsta jahtuma.
Sega kausis omavahel ricotta, hapukoor, muna ja ürdid. Sammuti lõika tomat õhukesteks viiludeks ning tõsta köögipaberile nõrguma.
Laota eelküpsetatud pirukapõhjale kanafilee tükid, mille peale vala ricottasegu ja kõige peale aseta tomativiilud. Raputa üle sidrunipipra ja riivitud juustuga. Küpseta pirukat 180°C ahjus 30-40 minutit.
Advertisements
 

Sildid:

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: