RSS

Kung Pao kana

21 sept.

Nagu ikka jälgin vahel ka teisi blogisid ja otsin retsepte, mida omagi katsetuste alla lisada. Ka tänase toidu leidsin just sellisel viisil Rachel&Maya blogist. Ootasin huviga, et katsetada seesamiõli. Esialgu olin veidi ka jahmunud suurest hulgast koostisosadest ning pikast õpetusest, kuid lõpuks oli see kõik seda väärt. Väga mõnus roog tuli!

  • 400 g kanafileed
  • 2 küüslauguküünt
  • 2 tl jahvatatud ingverit
  • rohelist sibulat
  • 3 spl india pähkleid
  • seesamiõli
  • jasmiiniriisi
  • soola
  • võid
Marinaad:
  • 3 spl valget veini
  • 3 spl soja kastet
  • 2 spl seesamiõli
  • 2 spl maisitärklist
Kaste:
  • 3 spl valget veini
  • 3 spl soja kastet
  • 2 spl seesamiõli
  • 2 spl riisiveini äädikat
  • 1 spl suhkrut
  • 2 tl tšilli maitseainet
  • 2 tl jahvatatud ingverit
  • 1 küüslauguküüs
  • viimasena lisamiseks 2 spl maisitärklist segatuna 2 spl veega
Esimesena sega marinaadi koostisosad keskmise suurusega klaasist kausis. Tükelda kana ja lisa kaussi. Sega kana marinaadiga korralikult läbi. Kata kauss toidukilega ja aseta kana 25 minutiks külmkappi.
Sel ajal kui kana marinaadis seisab sega valmis kastme koostisosad (v.a. maistärklis ja vesi). Sammuti pane keema jasmiini riis vastavalt pakil olevale õpetusele kuid lisa ka sool ja 1 spl võid.
Kuumuta kaste keskmise suurusega panni õrnalt keema ja lase paar minutit rahulikult muliseda kuni kaste muutub mõnusalt aromaatseks. Vähenda kuumust ja jäta taseselt podisema.
Kuumuta keskmisel kuumusel wok-pannil 2 spl seesamiõli. Kurna kanalt ära marinaad ja pane kuumale pannile praadima. Pruunista kana umbes 3 minutit mõlemalt poolelt. Seejärel lisa pannile hakitud küüslauk ja inver. Kui kana on ilusti läbi küpsenud lisa see kastme hulka. Sega korralikult läbi.
Wok-pann jäta aga veel tulele ja kuumuta seal kiirelt umbes 1-2 minutit tükeldatud roheline sibul ja india pähklid. Lisa need seejärel kana ja kastme hulka.
Väga aeglaselt ja samal ajal segades lisa kastme hulka maisitärklise ja vee segu. Kui seda mitte segada läheb tärklise segu ruttu tükki. Lisa kastmele korraga umbes 1 spl segu ning jätka lisamist seni kuni kaste on soovitud paksusega. Serveeri Kung Pao kana koos jasmiiniriisiga.
Advertisements
 
 

Sildid:

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja / Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja / Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja / Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja / Muuda )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: