RSS

Kung Pao kana

21 Sep

Nagu ikka jälgin vahel ka teisi blogisid ja otsin retsepte, mida omagi katsetuste alla lisada. Ka tänase toidu leidsin just sellisel viisil Rachel&Maya blogist. Ootasin huviga, et katsetada seesamiõli. Esialgu olin veidi ka jahmunud suurest hulgast koostisosadest ning pikast õpetusest, kuid lõpuks oli see kõik seda väärt. Väga mõnus roog tuli!

  • 400 g kanafileed
  • 2 küüslauguküünt
  • 2 tl jahvatatud ingverit
  • rohelist sibulat
  • 3 spl india pähkleid
  • seesamiõli
  • jasmiiniriisi
  • soola
  • võid
Marinaad:
  • 3 spl valget veini
  • 3 spl soja kastet
  • 2 spl seesamiõli
  • 2 spl maisitärklist
Kaste:
  • 3 spl valget veini
  • 3 spl soja kastet
  • 2 spl seesamiõli
  • 2 spl riisiveini äädikat
  • 1 spl suhkrut
  • 2 tl tšilli maitseainet
  • 2 tl jahvatatud ingverit
  • 1 küüslauguküüs
  • viimasena lisamiseks 2 spl maisitärklist segatuna 2 spl veega
Esimesena sega marinaadi koostisosad keskmise suurusega klaasist kausis. Tükelda kana ja lisa kaussi. Sega kana marinaadiga korralikult läbi. Kata kauss toidukilega ja aseta kana 25 minutiks külmkappi.
Sel ajal kui kana marinaadis seisab sega valmis kastme koostisosad (v.a. maistärklis ja vesi). Sammuti pane keema jasmiini riis vastavalt pakil olevale õpetusele kuid lisa ka sool ja 1 spl võid.
Kuumuta kaste keskmise suurusega panni õrnalt keema ja lase paar minutit rahulikult muliseda kuni kaste muutub mõnusalt aromaatseks. Vähenda kuumust ja jäta taseselt podisema.
Kuumuta keskmisel kuumusel wok-pannil 2 spl seesamiõli. Kurna kanalt ära marinaad ja pane kuumale pannile praadima. Pruunista kana umbes 3 minutit mõlemalt poolelt. Seejärel lisa pannile hakitud küüslauk ja inver. Kui kana on ilusti läbi küpsenud lisa see kastme hulka. Sega korralikult läbi.
Wok-pann jäta aga veel tulele ja kuumuta seal kiirelt umbes 1-2 minutit tükeldatud roheline sibul ja india pähklid. Lisa need seejärel kana ja kastme hulka.
Väga aeglaselt ja samal ajal segades lisa kastme hulka maisitärklise ja vee segu. Kui seda mitte segada läheb tärklise segu ruttu tükki. Lisa kastmele korraga umbes 1 spl segu ning jätka lisamist seni kuni kaste on soovitud paksusega. Serveeri Kung Pao kana koos jasmiiniriisiga.
 
 

Sildid:

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: