RSS

Sealiha türgi ubadega

22 Sep

Tänaseks valisin esmaspäeval nädala menüüd tehes liha ja türgi oad, mida oma Prantsusmaal elatud aasta jooksul sööma õppisin. Esialgu oli muidugi plaan värskeid ube kasutada kuid kahjuks Selverist neid leida ei õnnestunud. Seega sel korral on tegu külmutatud variandiga.

Kuigi hetkel on see septembris esimene postitus ei tähenda see, oleksin niisama istunud ja mitte ühtegi uut rooga katsetanud. Järjest ootavad seitsme roa pildid töötlust ja retseptid kirjutamist. Loodan, et jõuan nendega nädalavahetusel ühele poole ja oleksin siis uuesti järje peal. Lihtsalt kahju, et päevas on vaid 24 tundi, kohe kuidagi ei jõua kõiki soovitud asju päeva jooksul valmis teha.

Aga nüüd tagasi tänase söögi juurde.

  • sea välisfileest minutipihvid või sealiha lõigud
  • türgi ube
  • soola, pipart
  • õli ja või
  • parmesani juustu
Esimesena pane keema oad soola ja vähese õliga maitsestatud vette. Keeda neid umbes 5 minutit, oluline, et need jääksid veel veidi krõmpsuks. Mulle isiklikult väga pehmeks keedetuna türgi oad ei meeldi.
Maitsesta lihatükid soola ja pipraga ja pritsi kergelt üle õliga. Prae lihatükke või ja õliga paar minutit mõlemalt poolt.
Serveeri lihatükk keedetud ubadega ja puista üle riivitud parmesani juustuga. Naudi kohe!
Magustoiduks sõin Kose vanade Assooridelt kingituseks toodud ananassi, mis oli mõnusalt magus.
 
Lisa kommentaar

Posted by &emdash; 22. Sep 2011 in Köögiviljatoidud, Liharoad, Sealiha

 

Sildid:

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: