RSS

Veiseraguu läätsedega

26 sept.

Tänaseks valis Tõnis välja lambaraguu läätsedega, kuid kuna lambaliha poest leida ei osanud (ega ei arvanudki väga, et seda leida võiksime), siis muutsime selle veiseraguuks. Läätsed tekitasid Tõnises ja Rihos muidugi palju küsimusi, et mis need täpselt on ja kuidas maitsevad. Mina olin aga väga õnnelik, sest pole läätsi juba väga pikalt söönud. Prantusmaal elatud aasta jooksul sai neid ikka korra-paar kuus koos peekoni (lardons) ja kastanitega. Mmm, peaks ikka poest kastanid üles otsima ja korra ka ise selle mõnusa roa järgi proovima.
Aga nüüd tagasi meie tänase roa juurde.

  • 400 g veiseliha
  • 2 sibulat
  • 2 porgandit
  • 340 g tomatipastat
  • 0,5 l puljongit
  • 175 g läätsi
  • koriandrit
Valmista ette koostisosad – koori ja tükelda sibul ja porgand ning lõika liha kuubikuteks. Pruunista liha väheses õlis pannil. Lisa sibul ja porgand ning kuumuta 2-3 minutit. Sega hulka tomatipasta, puljong ja külma veega paar korda läbi pestud läätsed. Lase raguul keema tõusta ja hauta kaane all madalal kuumusel, kuni kõik toiduained on pehmed. Maitsesta roog soola ja pipraga.
Serveeri puri leiva ja peotäie värske koriandriga.
Advertisements
 
Lisa kommentaar

Posted by &emdash; 26. sept. 2011 in Liharoad, Veiseliha

 

Sildid:

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja / Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja / Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja / Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja / Muuda )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: