RSS

Kreekapärane hakklihapirukas

28 sept.

Ja olemegi teise RLK kodulehelt leitud retsepti juures. Pirukas tuli väga hea, Tõnis ja Riho võtsid mõnuga kohe mitu suurt tükki. Õnneks jäi siiski veidi mulle ka tööle kaasavõtmiseks kaasa. Kui lõuna ajal köögis pirukat sööma asusin, siis RLKga tegelevad töökaaslased just arutasid Rakvere kodulehe teemadel. Sain siis kohe neid kiita, et nende reklaamist seoses uue lehega oli kasu ja proovisin Kreekapärase hakklihapiruka järgi. Sain ka kiita, et pirukas näeb väga hea välja ja lõhnab isuäratavalt. Seega reklaam mulle toimis ja tulemus oli väga hea!

  • 500 g lehttainast
  • 400 g hakkliha
  • 2 sibulat
  • kreekapärast hakklihamaitseainet (Santa Maria)
  • 200 g šampnjone
  • 100 g riivitud juustu
  • 2 muna
  • 2 dl hapukoort
  • 1 sl jahu
  • soola, pipart
  • 4 tomatit
Koori ja tükelda sibulad. Pruunista hakkliha ja sibulad. Maitsesta hakklihamaitseainega ning lase jahtuda. Sega omavahel riivitud juust, munad, hapukoor ja jahu. Maitsesta soola ja pipraga. Lõika šampinjonid ja tomatid viiludeks.
Kata pirukavorm või ahjuplaat tainaga. Vala sellele praetud hakklihasegu ja laota üle šampinjonidega. Vala nüüd peale juustu-kooresegu ja lao kõige peale tomativiilud.
Küpseta 200°C ahjus umbes 35 minutit.
Kuna mul jäi veidi lehttainast üle, siis ladusin sellele õunaviilud, mis raputasin üle kaneeli ja suhkruga. Ahju ning vupsti oli ka magustoit olemas.
Advertisements
 
1 kommentaar

Posted by &emdash; 28. sept. 2011 in Hakkliha, Küpsetised, Liharoad, Soolased pirukad

 

Sildid:

One response to “Kreekapärane hakklihapirukas

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja / Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja / Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja / Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja / Muuda )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: