RSS

Kirju koer

02 Oct

Kui sel nädalal tööl sööma sõitsime, siis Moonika ja Kristi rääkisid “Kirjust koerast”, ma olin sellest küll kuulnud ja näinud pilte kuid mitte kunagi söönud. Kristil oli üks eriti hea retsept isegi olemas. Vaatasin üle ja jätsin suuremas osas meelde. Pärast lõunat pidi Kristi mulle ka seda huvitavat maiust maitsta andma, kuid tagasi kontorisse jõudes ununes see meil mõlemal.

Eile Kose vanadel külas käies astusime ka vanaisa kauplus-bussi sisse. Nagu ikka andis vanaisa meile kõike head paremat kaasa. Just seal tuli mulle see Kirju koer uuesti meelde ja sain isegi kõik vajalikud koostisosad (vastavalt mällu jäänud koostisosade nimekirjale). Täna õhtul otsustasin asja kätte võtta ja selle maiuse ise järgi proovida. Kuna Kristi retsept ei olnud mul päris hästi meeles, siis võtsin abiks kõrvale ka Toidutare retsepti, millele lisasin sortsu rummi (Kristi retseptist mäletan, et ta kasutas rummi essentsi, mida mul kahjuks kodus ei olnud).

  • 2 pakki küpsiseid (neid klassikalisi neljakandilisi)
  • 250 g marmelaadi
  • 1 dl rosinaid
  • 3 sl kakaopulbrit
  • 150 g võid
  • 0,5 purki suhkruga kondenspiima
  • sortsuke rummi
Pudista küpsised käte vahel tükkideks. Sega kausis küpsised, kuubikuteks lõigatud marmelaad, rosinad ja kakaopulber. Sulata mikrolaineahjus või pliidil või ja lisa kondenspiim ning sega korralikult läbi. Vala segu küpsisesegule ja sega ühtlaseks. Mätsi segu küpsetuspaberil tugevalt vorstikujuliseks ja keera paberisse.
Lase seista külmikus vähemalt 2 tundi kuni üleöö (mida kauem seista lased, seda mõnusamaks läheb). Lõika viiludeks ja naudi!
 
Lisa kommentaar

Posted by &emdash; 2. Oct 2011 in Magustoidud ja maiustused

 

Sildid:

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: