RSS

Siidjas kõrvitsarisotto peekoniga

16 Oct

Peaksin alustama hoopis kebabi kastmest, mille kohta plaanisin juba neljapäeval kirjutada. Nimelt juhtus nii, et kui kinost väljusin helistasid Tõnis ja Riho, et tulevad mulle järgi ning läheme poodides Rihole uude korterisse vajalike asju ostma.

Seetõttu jõudsin ka koju üpris hilja. Kahjuks selgus, et Tõnis oli küll kebabi kastet veidi ka mulle jätnud kuid liha ja friikartuleid oleksin pidanud ise tegema. Loobusin ja valisin kerge salati kasuks. Seega kahjuks sel korral saan vaid originaal retsepti anda.

Uueks nädalaks tegin aga tööle kaasa kõrvitsarisottot, kuhu lisasin ka peekoni.

  • 50 g võid
  • 2 sibulat
  • 2 küüslaugu küünt
  • 300 g risottoriisi
  • 1,5 dl valget veini
  • 500 g kõrvitsat
  • 1 l kanapuljongit
  • 100 g parmesani
  • 100 g peekonit
  • peterselli
  • soola, pipart
Tükelda sibul ja küüslauk. Puhasta kõrvits (seemned jäta alles, kuivata ja söö niisama või kasuta toitudes) ja tükelda kuubikuteks. Lõika peekon parajateks viiludeks.
Sulata kastrulis või ning kuumuta hakitud sibulad ja küüslauk selles klaasjaks. Lisa riis ja kuumuta pidevalt segades veel paar minutit. Vala hulka vein ja lase korraks keema tõusta. Sega juurde tükeldatud kõrvits ning kalla lisaks 2 dl puljongit. Sega rooga pidevalt ja lisa vastavalt vajadusele puljongit, kuni umbes 20 minutit pärast on kogu puljong riisi imendunud. Samal ajal prae ka peekonitükid.
Lisa risottole hakitud petersell ja riivitud parmesan. Maitsesta soola ja pipraga. Serveeri peekoni ja hakitud peterselliga.
 
1 kommentaar

Posted by &emdash; 16. Oct 2011 in Riisiroad, Riisitoidud

 

Sildid:

One response to “Siidjas kõrvitsarisotto peekoniga

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: