RSS

Ratatouille

29 Oct

Jätkame Prantsuse toitude lainetel, sest esmaspäeval nädala menüüd kokku pannes tuli ratatouille isu. Prantsusmaal oli ka see üks toite mida väga tihti sõime. Tavaliselt tehti korraga suur ports ratatouille´d valmis ja osa sellest pandi karpides sügavkülma. Nii oli lihtne teinekord see külmast välja võtta, soojendada ja koos riisiga õhtusöögiks nautida. Üldiselt nädala sees tegimegi seal selliseid lihtsamaid ja kiiresti valmivaid sööke. Nädalavahetusel, kus rohkem aega ja viitsimist köögis askeldada, olid seevastu aga huvitavamad toidud.

Traditsioonilise ratatouille asemel otsustasin multifilmi tegelase “Ratatouille” versiooni proovida. Nimelt paar kuud tagasi kui Kati ja Anti meile külla tulid, siis Antil oli autos just “Ratatouille” vaatamine poolele jäänud. Vaatasime selle diivani peal kahekesi lõpuni. Anti istus mul süles ja ütles järsku, et tahaks ka sellist ratatouilled nagu Ratatouille tegi. Kuna ma seda varem ise teinud ei olnud ja sel korral ka aega ei olnud, siis pidime mõnel teisel korral selle järgi proovima.

Esmaspäeval tuli see mulle meelde ning leidsin ilusti ka multikas tehtud versiooni Smittenkitchen.com lehelt ja tegin esimese katsetuse. Mmmm… maitse oli küll sama hea kui ma mäletasin. Nüüd kui Anti seda uuesti küsib, siis oskan juba teha.

  • 2 väiksemat sibulat
  • 3 küüslauguküünt
  • 400 g tomatipüreed
  • 3 spl oliiviõli
  • 1 väiksem baklazaan
  • 1 väiksem suvikõrvits
  • 1 bataat
  • 2 suuremat paprikat
  • peterselli
  • soola ja pipart

Pane ahi 200°C juurde eelsoojenema. Otsi valmis üks suurem või kaks väiksemat küpsetusvormi ja lõika küpsetuspaberist vormi suurusega tükk (et kataks ahju pannes ratatouille). Tõsta valmis lõigatud küpsetuspaberi tükk kõrvale. Vala vormi  umbes paari sentimeetri paksuselt tomatipüree. Sega hulka puhastatud ja tükeldatud sibul ja küüslauk. Sammuti vala hulka 2 spl õli ning maitsesta soola ja pipraga.

Asu köögiviljade ettevalmistuse juurde. Koori bataat ning lõika maha baklazani ja suvikõrvitsa otsad. Puhasta paprikad seemnetest. Viiluta kõik köögiviljad võimalikult õhukesteks viiludeks (noa või spetsiaalse riivi abil).

Lao köögiviljaviilud vaheldumisi küpsetusvormi tomatikastme peale. Ladumist võid alustada väljast ja liikuda sisse poole või kandilise vormi puhul ka ridade kaupa. Viilud võiksid võimalikult üksteise peal olla (nii et vaid servad paistavad välja).

Pritsi üle alles oleva oliiviõliga ja maitsesta korralikult soola ning pipraga. Sammuti raputa üle hakitud peterselliga. Kata vorm küpsetuspaberiga ja küpseta ahjus ca 45-55 minutit. Roog on valmis kui köögiviljad on mõnusalt küpsed ja viilude all olnud tomatikaste mullitab servades.

Serveeri kuskussi või riisiga.

 
Lisa kommentaar

Posted by &emdash; 29. Oct 2011 in Köögiviljatoidud

 

Sildid:

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: