RSS

Piprapihv

17 nov.

Tänase toidu välja valimise ja tegemise au saan jälle Tõnisele anda. Ta on juba pikemat aega rääkinud, et tahaks proovida ise teha piprapihvi ehk pippuripihvi, mida ta ikka Soomes armastas süüa. Kui siiani oli see vaid jutuks jäänud, siis selle nädala menüüse pani ta selle lõpuks sisse. Retsept pärineb Santa Maria Soome lehelt. Kuna retsept oli lihtne ja valmis väga kiirelt, siis jäi isegi Riho meile sööma (kuigi pidi vaid tolmuimejale järgi tulema).

  • 3 sea- või veiseliha minutipihvi
  • 2 spl võid või õli (praadimiseks)
  • umbes 1 spl purustatud pipart
  • 1 väiksem sibul
  • 2 dl loomaliha puljongit
  • 1 dl köögikoort
  • 1 spl sinepit
  • 1 spl sojakastet
  • 1 keskmine tšillikaun või veidi tabascot

Puista minutipihvid mõlemalt poolt ohtralt purustatud pipraga üle. Puhasta ja tükelda sibul ja tšilli. Prae kergelt pannil, seejärel lisa pannile puljong, köögikoor, sinep ja sojakaste. Keeda kastet keskmisel kuumusel umbes 5 minutit ehk kuni kaste hakkab veidi paksenema. Teisel pannile prae lihatükke mõlemalt küljelt umbes 2 minutit ning tõsta siis kastme hulka.

Serveeri pihve ahju- või friikartulite ja salatiga.

Advertisements
 
Lisa kommentaar

Posted by &emdash; 17. nov. 2011 in Liharoad, Sealiha

 

Sildid:

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja / Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja / Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja / Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja / Muuda )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: