RSS

Piprapihv

17 Nov

Tänase toidu välja valimise ja tegemise au saan jälle Tõnisele anda. Ta on juba pikemat aega rääkinud, et tahaks proovida ise teha piprapihvi ehk pippuripihvi, mida ta ikka Soomes armastas süüa. Kui siiani oli see vaid jutuks jäänud, siis selle nädala menüüse pani ta selle lõpuks sisse. Retsept pärineb Santa Maria Soome lehelt. Kuna retsept oli lihtne ja valmis väga kiirelt, siis jäi isegi Riho meile sööma (kuigi pidi vaid tolmuimejale järgi tulema).

  • 3 sea- või veiseliha minutipihvi
  • 2 spl võid või õli (praadimiseks)
  • umbes 1 spl purustatud pipart
  • 1 väiksem sibul
  • 2 dl loomaliha puljongit
  • 1 dl köögikoort
  • 1 spl sinepit
  • 1 spl sojakastet
  • 1 keskmine tšillikaun või veidi tabascot

Puista minutipihvid mõlemalt poolt ohtralt purustatud pipraga üle. Puhasta ja tükelda sibul ja tšilli. Prae kergelt pannil, seejärel lisa pannile puljong, köögikoor, sinep ja sojakaste. Keeda kastet keskmisel kuumusel umbes 5 minutit ehk kuni kaste hakkab veidi paksenema. Teisel pannile prae lihatükke mõlemalt küljelt umbes 2 minutit ning tõsta siis kastme hulka.

Serveeri pihve ahju- või friikartulite ja salatiga.

 
Lisa kommentaar

Posted by &emdash; 17. Nov 2011 in Liharoad, Sealiha

 

Sildid:

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: