RSS

Kõrvitsa-sinihallitusjuustupirukas

29 Nov

Nädalavahetusel võtsin hea meelega vanaema pakutud väiksema kõrvitsa vastu. Selle jaoks leidsin juba ka huvitava kõrvitsa-sinihallitusjuustupiruka retsepti, mille tööle kaasa tegemiseks järgi proovida tahtsin. Antud piruka küpsetamine võtab päris palju aega kuid ootamine on seda väärt. Tulemuseks oli mõnusalt õhuline ja suus sulav kombinatsioon. Soovitan kindlasti proovida!

Kuna nüüd on veel pool kõrvitsat järgi, siis püüan ka sellele uue proovimata retsepti leida. Alati jääb aga võimalus teha juba järgi proovitud kõrvitsapüreesuppi peekoniga.

  • 350 g muretainast
  • 500 g kõrvitsat (viljaliha)
  • 1 dl piima
  • 3 muna
  • 2 dl 10% rõõska koort
  • 1 sl värsket tüümiani
  • muskaatpähklit
  • soola ja pipart
  • 100 g sinihallitusjuustu

Lõika kõrvits parajateks kuubikuteks ja küpseta ahjus küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadil 200°C juures umbes 30 minutit või kuni kõrvits hakkab tasapisi pehmeks muutuma.

Vooderda pirukavorm muretaignaga ning eelküpseta põhja 10-15 minutit, kuni see on kergelt pruunistunud.

Samal ajal püreesta küpsetatud kõrvitsa viljaliha ja piim köögikombainis või blenderis. Klopi munad rõõsa koorega ning lisa kõrvitsapüreele. Maitsesta tüümiani, soola ja pipra ning riivitud muskaatpähkliga.

Vala täidis eelküpsetatud põhjale ja murenda peale sinihallitusjuust. Küpseta pirukat 200°C ahjus umbes 45 minutit või kuni täidis on küpsenud. Lase pirukal enne serveerimist 5-10 minutit taheneda.

 

Sildid:

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: