RSS

Kõrvitsa-sinihallitusjuustupirukas

29 nov.

Nädalavahetusel võtsin hea meelega vanaema pakutud väiksema kõrvitsa vastu. Selle jaoks leidsin juba ka huvitava kõrvitsa-sinihallitusjuustupiruka retsepti, mille tööle kaasa tegemiseks järgi proovida tahtsin. Antud piruka küpsetamine võtab päris palju aega kuid ootamine on seda väärt. Tulemuseks oli mõnusalt õhuline ja suus sulav kombinatsioon. Soovitan kindlasti proovida!

Kuna nüüd on veel pool kõrvitsat järgi, siis püüan ka sellele uue proovimata retsepti leida. Alati jääb aga võimalus teha juba järgi proovitud kõrvitsapüreesuppi peekoniga.

  • 350 g muretainast
  • 500 g kõrvitsat (viljaliha)
  • 1 dl piima
  • 3 muna
  • 2 dl 10% rõõska koort
  • 1 sl värsket tüümiani
  • muskaatpähklit
  • soola ja pipart
  • 100 g sinihallitusjuustu

Lõika kõrvits parajateks kuubikuteks ja küpseta ahjus küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadil 200°C juures umbes 30 minutit või kuni kõrvits hakkab tasapisi pehmeks muutuma.

Vooderda pirukavorm muretaignaga ning eelküpseta põhja 10-15 minutit, kuni see on kergelt pruunistunud.

Samal ajal püreesta küpsetatud kõrvitsa viljaliha ja piim köögikombainis või blenderis. Klopi munad rõõsa koorega ning lisa kõrvitsapüreele. Maitsesta tüümiani, soola ja pipra ning riivitud muskaatpähkliga.

Vala täidis eelküpsetatud põhjale ja murenda peale sinihallitusjuust. Küpseta pirukat 200°C ahjus umbes 45 minutit või kuni täidis on küpsenud. Lase pirukal enne serveerimist 5-10 minutit taheneda.

Advertisements
 

Sildid:

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja / Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja / Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja / Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja / Muuda )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: