RSS

Soe kartulisalat peekoniga

07 jaan.

Tänane salat sai pisut toekam kui meie tavapärased lehtsalatiga variandid. Kindlasti on just see meestele meelepärasem ning teisalt soe salat pakub vaheldust. Kui kartulid juba eelnevalt valmis keeta, siis saab salati ruttu pärast tööpäeva valmis teha ja kohe nautida. Retsept pärineb Toidutarest.

  • 750 g väikseid kartuleid
  • 150 g peekonit
  • basiilikut ja soovi korral muudki rohelist (näiteks murulauku, peterselli)

Kaste:

  • 1 küüslaugu küüs
  • poolest sidrunist pressitud mahl
  • 1 munakollane
  • 0,75 dl õli
  • soola ja pipart

Esimesena valmista kaste, milleks sega omavahel purustatud küüslauk, pool sidrunimahlast ja munakollane saumikseriga ühtlaseks pastaks. Segamist jätkates nirista juurde õli. Maitsesta kaste teise poole sidrunimahla, soola ja pipraga.

Keeda kartulid soolaga maitsestatud vees pehmeks. Prae väiksemateks tükkideks lõigatud peekon krõbedaks ja tõsta kõrvale majapidamispaberile nõrguma. Nõruta kartulid ja lase neil veidi enne edasi tegutsemist jahtuda. Poolita kartulid ja tõsta kaussi koos hakitud ürtidega ning sega. Lisa praetud peekon ja vala peale kaste. Sega salat kergelt läbi ja serveeri koheselt.

Advertisements
 
Lisa kommentaar

Posted by &emdash; 7. jaan. 2012 in Kartul, Salatid

 

Sildid:

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: