RSS

Soe kartulisalat peekoniga

07 Jan

Tänane salat sai pisut toekam kui meie tavapärased lehtsalatiga variandid. Kindlasti on just see meestele meelepärasem ning teisalt soe salat pakub vaheldust. Kui kartulid juba eelnevalt valmis keeta, siis saab salati ruttu pärast tööpäeva valmis teha ja kohe nautida. Retsept pärineb Toidutarest.

  • 750 g väikseid kartuleid
  • 150 g peekonit
  • basiilikut ja soovi korral muudki rohelist (näiteks murulauku, peterselli)

Kaste:

  • 1 küüslaugu küüs
  • poolest sidrunist pressitud mahl
  • 1 munakollane
  • 0,75 dl õli
  • soola ja pipart

Esimesena valmista kaste, milleks sega omavahel purustatud küüslauk, pool sidrunimahlast ja munakollane saumikseriga ühtlaseks pastaks. Segamist jätkates nirista juurde õli. Maitsesta kaste teise poole sidrunimahla, soola ja pipraga.

Keeda kartulid soolaga maitsestatud vees pehmeks. Prae väiksemateks tükkideks lõigatud peekon krõbedaks ja tõsta kõrvale majapidamispaberile nõrguma. Nõruta kartulid ja lase neil veidi enne edasi tegutsemist jahtuda. Poolita kartulid ja tõsta kaussi koos hakitud ürtidega ning sega. Lisa praetud peekon ja vala peale kaste. Sega salat kergelt läbi ja serveeri koheselt.

 
Lisa kommentaar

Posted by &emdash; 7. Jan 2012 in Kartul, Salatid

 

Sildid:

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: