RSS

Roheline hernesupp

18 Apr

Tänaseks olin välja valinud Toidutarest Rohelise hernesupi. Tõnis jäi pühapäeval sellega nõusse (kui nädala sööki ostma läksime) ilma, et oleks üle täpsustanud, mis see on. Ta pole eriline püreesuppide sõber, kuid arvan, et kuna nimes seda polnud ja tegemist on hernesupiga, siis jäi ta ka ilma mõtlemata nõusse. Kahjuks lõpptulemus sama ei olnud. Tema jaoks oli supp liiga vedel või lurr. Pean ka ise tunnistama, et lootsin veidi tummisemat suppi ja arvestada tuleks, et kasutasin niigi 0,5 liitrit vähem puljongit ja kõvasti rohkem herneid kui algses retseptis kirjas. Samas mõnus vaheldus mu tavapärasele porgandi-juustu püreesupile ja võin teiekord endale tööle kaasa seda teha.

  • 100 g suitsupeekonit
  • 1 sibul
  • 2 kartulit
  • 1 l köögiviljapuljongit
  • 400 g külmutatud või värskeid herneid
  • rõõska koort või veidi hapukoort
  • soola

Prae peekoniviilud potis krõbedaks ning tõsta kõrvale serveerimist ootama. Tükelda sibul ja kartul kuubikuteks. Kuumta potti tekkinud rasvas sibul pehmeks. Lisa kartul ja puljong ning keeda, kuni kartulid on peaaegu pehmed. Vala supi hulka herned ja keeda veel veidi. Kui kõik köögiviljad on parajalt pehmed, püreeri supp saumikseriga ühtlaseks ja tõsta tagasi tulele. Täienda maitset rõõsa- või hapukoorega ja vajadusel soolaga.

Serveeri suppi eelnevalt praetud krõbeda peekoniga.

 
Lisa kommentaar

Posted by &emdash; 18. Apr 2012 in Püreesupid, Supid

 

Sildid:

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: