RSS

Roheline hernesupp

18 apr.

Tänaseks olin välja valinud Toidutarest Rohelise hernesupi. Tõnis jäi pühapäeval sellega nõusse (kui nädala sööki ostma läksime) ilma, et oleks üle täpsustanud, mis see on. Ta pole eriline püreesuppide sõber, kuid arvan, et kuna nimes seda polnud ja tegemist on hernesupiga, siis jäi ta ka ilma mõtlemata nõusse. Kahjuks lõpptulemus sama ei olnud. Tema jaoks oli supp liiga vedel või lurr. Pean ka ise tunnistama, et lootsin veidi tummisemat suppi ja arvestada tuleks, et kasutasin niigi 0,5 liitrit vähem puljongit ja kõvasti rohkem herneid kui algses retseptis kirjas. Samas mõnus vaheldus mu tavapärasele porgandi-juustu püreesupile ja võin teiekord endale tööle kaasa seda teha.

  • 100 g suitsupeekonit
  • 1 sibul
  • 2 kartulit
  • 1 l köögiviljapuljongit
  • 400 g külmutatud või värskeid herneid
  • rõõska koort või veidi hapukoort
  • soola

Prae peekoniviilud potis krõbedaks ning tõsta kõrvale serveerimist ootama. Tükelda sibul ja kartul kuubikuteks. Kuumta potti tekkinud rasvas sibul pehmeks. Lisa kartul ja puljong ning keeda, kuni kartulid on peaaegu pehmed. Vala supi hulka herned ja keeda veel veidi. Kui kõik köögiviljad on parajalt pehmed, püreeri supp saumikseriga ühtlaseks ja tõsta tagasi tulele. Täienda maitset rõõsa- või hapukoorega ja vajadusel soolaga.

Serveeri suppi eelnevalt praetud krõbeda peekoniga.

Advertisements
 
Lisa kommentaar

Posted by &emdash; 18. apr. 2012 in Püreesupid, Supid

 

Sildid:

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja / Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja / Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja / Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja / Muuda )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: