RSS

Lihtne rabarberikook

18 May

Kui õhtuks poes süüa ostmas olime, siis läksime vahepeal eraldi vahedesse – Tõnisel oli vaja peekonit ja mina valisin endale kohupiima. Kui uuesti kokku saime oli Tõnis ühel kliendil rabarbereid korvis näinud ja küsis kas me ei võiks ka täna rabarberikooki teha (midagi sarnast nagu vanaema emadepäeval tegi). Kuna mul kohe retsepti kuskilt võtta ei olnud, siis panime esimesena korvi rabarberid ja mõtlesime kodus retsepti otsida. Enne maksma asumist mõtlesin aga lihtsamat teed minna ja võtsin külmast ka pärimi-lehttaina kaasa. Siis jõuab ikka täna koogi ruttu valmis teha ja õhtul nautida. Lõpuks paningi koogi vastavalt oma isudele kokku ja lõpptulemus oli väga mõnus.

  • 500 g pärmi-lehttainast
  • 600 g rabarberit
  • 4 spl suhkrut
  • kaneeli
  • 100 g võid
  • 150 g jahu
  • 100 g suhkrut

Vajadusel lase tainal sulada ja aseta seejärel küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Puhasta ja tükelda rabarberid ja sega umbes 4 spl suhkru ja kaneeliga ning vala tainale. Valmista puru – näpi või, jahu ja suhkur puru taoliseks massiks ja puista kook sellega üle.

Küpseta kooki 225°C ahjus 10-15 minutit. Naudi vastavalt soovile kas soojalt või lase enne korralikult jahtuda.

 
1 kommentaar

Posted by &emdash; 18. May 2012 in Küpsetised, Koogid

 

Sildid:

One response to “Lihtne rabarberikook

  1. Astrid Errit

    29. May 2012 at 18:16

    Otsisingi just sellist lihtsat ja maitsvat kooki. Tänud retsepti eest! Meie perele maitses🙂

     

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: